Ειδήσεις

Εκδρομή του 7ου Γυμνασίου Καρδίτσας στη Θεσσαλονίκη


Την Παρασκευή, 12 Απριλίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδρομή συμμετείχαν μαθητές και των τριών τάξεων με διαφοροποιημένο πρόγραμμα.

Οι μαθητές της Α΄ και της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν αρχικά τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ξεναγήθηκαν στην κρύπτη του ναού κάτω από το Άγιο Βήμα. Εκεί διατηρείται το ρωμαϊκό λουτρό, όπου κατά την εκκλησιαστική παράδοση φυλακίστηκε, βασανίστηκε και μαρτύρησε ο Άγιος Δημήτριος. Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στη νέα παραλία κάνοντας μία στάση στον Λευκό Πύργο, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Επόμενος σταθμός το εμπορικό κέντρο Cosmos για ξεκούραση και φαγητό.

Λίγο διαφορετικό ήταν το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, αφού η εκδρομή τους περιλάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Logic,  Επιστήμης και Τεχνολογίας που στεγάζεται στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην πόλη της Κατερίνης. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, κύριο Πετούση Χρήστο,σε διαδραστικά εκθέματα από τον χώρο των Θετικών Επιστημών. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το φαινόμενο της μαγνητικής αιώρησης και τη δράση των πηνίων Tesla.Στη συνέχεια οι μαθητές αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη, όπου περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.  Μάλιστα επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η βόλτα στην πόλη ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο. Τελευταία στάση ήταν το εμπορικό κέντρο Cosmos.

Το απόγευμα αναχωρήσαμε για Καρδίτσα με όμορφες αναμνήσεις και καλή διάθεση! Η εκδρομή αυτή  θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές μας!

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα