Ειδήσεις

Εκκίνηση για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη IDFD στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου


Πραγματοποιήθηκε το ξεχωριστό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 3/6/2022, το απόγευμα, με όμορφες εκδηλώσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.

Και σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση για τον τόπο μας, ο Δήμος Μουζακίου με το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), ήταν βασικοί αρωγοί, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε ένα αποτέλεσμα αντάξιο της σκληρής δουλειάς δημιουργών και χορευτών!

Το παρών έδωσαν η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Δήμαρχος Δ. Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου, ο περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Ακρίβος, ο π. Λάζαρος ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα» κ. Δώρα Γαρίτου και αρκετοί δημότες.

Την παρουσίαση έκαναν η κ. Κατερίνα Σταθοπούλου και ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο δήμαρχος Μουζακίου

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης επισήμανε: «Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω», πραγματοποιεί για 5η συνεχή χρονιά το γνωστό σε όλους μας Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability), το τριήμερο 3 – 4 – 5 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για μια διοργάνωση πρωτοποριακή στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα αποκλεισμού και απενοχοποίησης της αναπηρίας η οποία μετατράπηκε γρήγορα σε έναν πολύ επιτυχημένο θεσμό στο Νομό Καρδίτσας και στη χώρα, γι΄ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ υλοποιείται φέτος για 9η φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και 5η σε διεθνές, με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ίσχυαν τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της πανδημίας COVID-19, δεν το επηρέασαν κι’ αυτό οφείλεται ασφαλώς στην προσεκτική διαχείριση και αποτελεσματική φροντίδα της διοργανώτριας Καλλιτεχνικής Ομάδας. Στη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύουμε, ο τόπος μας έχει μεγάλη ανάγκη από πολιτιστική δημιουργικότητα και σύνολα όπως οι «Δρυάδες εν Πλώ», αποτελούν πραγματικά πολύτιμη όαση ελπίδας για το μέλλον. Διαχρονικά, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση. Ειδικά δε για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού με Αναπηρία, οι κριτικές είναι άκρως κολακευτικές. Δεν θα μπορούσαν βέβαια να είναι διαφορετικές, καθώς αναφερόμαστε σε έναν σπάνιο θεσμό, με διεθνή φήμη και ισχυρό ανθρωπιστικό χαρακτήρα που διακρίνεται για τη σταθερότητα και άριστη οργάνωσή του.  Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση που ο Δήμος μας είναι συνδιοργανωτής των φετινών φεστιβαλικών εκδηλώσεων, δεδομένου ότι προτεραιότητα της Διοίκησής μας και ειδικά του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα είναι η υλοποίηση ξεχωριστών πολιτιστικοκοινωνικών γεγονότων στην περιοχή μας.     Εύχομαι απ’ την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο Φεστιβάλ ελπίζοντας ότι η λαμπρότητά του θα «φωτίσει» την ύπαρξη ενός νέου δρόμου για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής όπου κυριαρχούν το συναίσθημα και η καλλιτεχνική δημιουργία».

 

Προηγούμενο άρθρο Καταγραφή και ανάδειξη της αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο διεθνές meeting Ρυθμικής Γυμναστικής ο Σύλλογος Αμαριλίς