Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Την 21 Ιουλίου εκάστου έτους, η τοπική μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη ενός εκ των οκτώ Αγίων Της, του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου επισκόπου Ραδοβισδίου του εκ Βατσουνιάς. Παράλληλα, κατ’ αυτή την ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα τελέσει τον εγκαινισμό του ομωνύμου Ιερού Ναού της Τ.Κ. Βατσουνιάς.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Πέμπτης 20 Ιουλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων και της ιεράς μνήμης του Αγίου Παρθενίου.

Ενώ, την Παρασκευή 21 Ιουλίου (ώρα ενάρξεως 6:30΄π.μ.), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι από το Σάββατο 22 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου (7:00΄π.μ. – 9:00΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

Προηγούμενο άρθρο Νέα Πορεία: Ο Νίκος Βλάχος υποψήφιος Τ.Σ. Μαυρομματίου
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης και στη Θεσσαλία