Ειδήσεις

Νέα Πορεία: Ο Νίκος Βλάχος υποψήφιος Τ.Σ. Μαυρομματίου


Mε μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα μια πολύ ξεχωριστή υποψηφιότητα με το Συνδυασμό μας «Νέα Πορεία». Πρόκειται για το γνωστό ιστορικό ερευνητή Νίκο Βλάχο, ο οποίος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της παράταξής μας, νυν Δήμαρχο Μουζακίου και εκ νέου υποψήφιο Φάνη Στάθη, στον οποίο εξεδήλωσε την πρόθεση να διεκδικήσει την εκλογή του ως Τοπικός Σύμβουλος στο Μαυρομμάτι.

Ο Δήμαρχος τον συνεχάρη για την απόφασή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Ν. Βλάχος αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας. Με τις άοκνες έρευνες και ιστορικές αναζητήσεις του επί δεκαετίες, έχει δημιουργήσει μια μοναδική παρακαταθήκη στοιχείων και ντοκουμέντων για τη γενέτειρά του το Μαυρομμάτι – το οποίο σημειωτέον ποτέ δεν εγκατέλειψε -, για το Δήμο μας, για όλο το Νομό Καρδίτσας. Η συμπαράταξή του στη «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία» που έχουμε χαράξει ως Συνδυασμός, περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας και δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε πιο εντατικά τον αγώνα για τη νέα Μεγάλη Νίκη στις κάλπες του Οκτωβρίου, για να κάνουμε πράξη το κοινό όραμα της τοπικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Ο Νίκος Βλάχος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι. Αποφοίτησε αρχικά από το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου και στη συνέχεια από το Εξατάξιο Γυμνάσιο Μουζακίου. Είναι Πτυχιούχος του Κλασικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε ως καθηγητής Φιλόλογος σε πολλά σχολεία του Έβρου και της Αττικής (1973 – 2006), ενώ, φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.) την περίοδο 1980-1981. Ήταν Βαθμολογητής Πανελληνίων Εξετάσεων και Α.Σ.Ε.Π. επί τριακονταετία. Διετέλεσε γραμματέας, επί τριετία, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης». Επίσης, ασχολείται ενεργά πολλά χρόνια με τα κοινά ως:

– μέλος του Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Μαυρομματιανών «Ο Καραϊσκάκης», Αθήνα,

– μέλος του Συλλόγου των Απανταχού εκ του νομού Καρδίτσας Καταγομένων, Αθήνα.

– μέλος της Ένωσης Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής «Η πανθεσσαλική στέγη», Αθήνα.

– μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων.

– μέλος του Συλλόγου των Αλεξανδρουπολιτών Αττικής «Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης».

– μέλος της Ένωσης των ατάφων νεκρών του έπους ’40-’41.

Υπήρξε συνεργάτης του τριμηνιαίου περιοδικού ο «Αέροπος». Δημοσίευσε πλήθος άρθρων σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έλαβε μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές ιστορικού περιεχομένου. Παρακολούθησε αρκετά τριμηνιαία σεμινάρια Αγγλικής και Πληροφορικής μετά τη συνταξιοδότησή του. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Ιστορίας – Νομού Καρδίτσας» (2016-2020). Έγραψε το βιβλίο «Οδυνηρές Μνήμες Πολέμου 1940-1950», το 2015. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συνέγραψε ακόμη δυο ιστορικά βιβλία. Το πρώτο έχει τίτλο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης – Η γέννησή του και η νεανική επαναστατική του δράση – Το τελευταίο Οδοιπορικό». Το δεύτερο βιβλίο του Ν. Βλάχου αφορά και πάλι τον Αρχιστράτηγο του ’21 και έχει τίτλο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης, πτυχές της ζωής του».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας στους δρόμους Σοφάδες - Καλλιφώνι και προς Γραμματικό - Λεοντάρι
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα