Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Καλυβίων Πεζούλας.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Μικρού Ευυδρίου Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Πετροχωρίου.

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, θα μετάσχει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, ώστε να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 23 Ιουλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησία» Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα κομίσει απότμημα του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό εσαεί προς αγιασμό των ενοριτών και των φιλαγίων χριστιανών.

Εν συνεχεία, θα τελέσει την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Αγία και θα ομιλήσει κηρύσσοντας την έναρξη των λατρευτικών Συνάξεων προς τιμήν της Αγίας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας: Καλοκαιρινά Παιχνίδια!!!