Ειδήσεις

Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας: Καλοκαιρινά Παιχνίδια!!!


Με καλοκαιρινά αυτοσχέδια παιχνίδια με απλά, καθημερινά και ανακυκλώσιμα υλικά, ολοκληρώθηκε επίσημα ο πρώτος κύκλος των καλοκαιρινών από – δράσεων  των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», συνοικίας «Αγίου Νικολάου» και «Παυσιλύπου», διαβάσαμε αποσπάσματα από βιβλία με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες των παιδιών, τον μικρό Νικόλα!!!

Από τα βιβλία του Rene Goscinny «Ο μικρός Νικόλας και η παρέα του» από τις εκδόσεις Πατάκη και «Ο μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες», από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες, διαβάσαμε τις Ιστορίες «Το Κάμπινγκ» και «Φεύγουμε διακοπές». Δύο διασκεδαστικές ιστορίες, που τα παιδιά απόλαυσαν μέχρι την τελευταία λέξη!!!

Έπειτα με πλαστικά πιατάκια, ποτηράκια, κεσεδάκια από γιαούρτι, ρολά από χαρτί κουζίνας, πλαστικά μπουκάλια και πολλή διάθεση, στα πάρκα και τους δρόμους έξω από τις παιδικές βιβλιοθήκες, παίξαμε αυτοσχέδια καλοκαιρινά παιχνίδια με νερό, με αποτέλεσμα να τα κάνουμε όλα, αλλά να γίνουμε και οι ίδιοι… μούσκεμα!!!

Τέλος αφού βάλαμε στεγνά ρούχα και φτιάχνοντας σπιτικά ποπ κορν, όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε από το αρχείο της ΕΡΤ το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ο θησαυρός της Βαγίας», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή, αλλά και αποσπάσματα ταινιών του μικρού Νικόλα!!!

Έτσι χαρούμενοι όλοι, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 21 Αυγούστου το πρωί, με νέες δράσεις και από-δράσεις!!!

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δύο εθελόντριες των δράσεων μας, στη Δήμητρα και την Κατερίνα, που καθημερινά, ακούραστες ήταν οι καλύτεροι συνεργάτες μας, στους συναδέλφους στο Δ.Ο.Π.Α.Κ. για τη βοήθειά τους, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο που έκανε υπέροχες παρουσιάσεις και αφιερώματα των δράσεών μας, την Εθνική Βιβλιοθήκη για τη στήριξη και τη συνεργασία στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 και φυσικά στους γονείς που για άλλο ένα καλοκαίρι μας εμπιστεύτηκαν ότι πιο πολύτιμο έχουν… τα παιδιά τους!!!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «Κάνε μια αιώνια φιλία»!!!

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Συνέλευση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία