Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών. Παράλληλα, στον ως άνω Ιερό Ναό τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η θαυματουργός εικών της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Η ιερά Εικών θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τη Θεία Λειτουργίαστον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και θα τελέσει την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση των φορέων που συγκροτούν το Στέκι Αλληλεγγύης
Επόμενο άρθρο Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στις κατολισθήσεις του Μορφοβουνίου