Ειδήσεις

Ενημέρωση των φορέων που συγκροτούν το Στέκι Αλληλεγγύης


Η κατάσταση που βιώνουμε είναι βάρβαρη και τριτοκοσμική. Η εγκληματική αδιαφορία του επιτελικού κράτους – Περιφέρειας και Δήμων  σε ότι αφορά τη σίτιση στέγαση και περίθαλψη των πληγέντων δεν έχει προηγούμενο. Οι φορείς που συμμετέχουμε στο «Στέκι Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης Πλημμυροπαθών», ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ με τον πιο απερίφραστο τρόπο την παντελή εγκατάλειψη των πληγέντων και των αναγκών τους από αυτούς οι οποίοι ενώ έχουν την ευθύνη για αυτή την κατάσταση, όχι μόνο δε συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και κάλυψη των πρώτων αναγκών, αντιθέτως τους έχουν αφήσει στο έλεος χωρίς σίτιση, στέγαση αλλά και την οποιαδήποτε στοιχειώδη μέριμνα.

Αντ’ αυτού με έκπληξη είδαμε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ προς τους Δήμους με την οποία καλεί τους αλληλέγγυους εργαζόμενους να σταματήσουν να αποστέλλουν βοήθεια προς τους πληγέντες  την οποία έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, διότι δεν μπορούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να τη διαχειριστούν.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, συνάνθρωποι μας οι οποίοι έχουν μείνει στο δρόμο και βρίσκονται σε αναζήτηση στέγης, ερχόμενοι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, όπως ο Δήμος Καρδίτσας, να τους καλούν να βρούνε τη λύση μόνοι τους σε ότι αφορά τη στέγαση και τη σίτισή τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και το δήμο να δώσει άμεσα λύση στη στέγαση και τη σίτιση των πλημμυροπαθών μισθώνοντας ξενοδοχεία, σπίτια και ξενώνες.

Οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες. Η συγκινητική προσέλευση και παροχή βοήθειας από εκατοντάδες εργαζομένους, αγρότες, συνταξιούχες, γυναίκες του Νομού μας, δυστυχώς ούτε μπορεί αλλά και ούτε πρέπει να κρύψει την ανυπαρξία και παντελή εγκατάλειψη από Κράτος-Δήμους- Περιφέρεια.

Καλούμε το λαό της περιοχής, το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη, να συνεχίσει να προμηθεύει το Στέκι των εργατικών Σωματείων, με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία στην προκειμένη στιγμή είναι:

  • Γεύματα
  • Φάρμακα
  • Αντικουνουπικά
  • Είδη πρώτης ανάγκης

Το φαινόμενο, δυστυχώς, είναι ακόμη στην αρχή του. Οι ανάγκες τις επόμενες ημέρες πιθανόν να αυξηθούν. Συνεχίζουμε, με αίσθημα αλληλεγγύης και ταξικής οργής να προμηθεύουμε ακόμη πιο μαζικά με είδη πρώτης ανάγκης το «Στέκι Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης Πλημμυροπαθών» που έχουν συγκροτήσει τα ταξικά σωματεία του Νομού, καθημερινά 09:00-21:00 στην διεύθυνση Ιεζεκιήλ 24.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή κανείς να μη μείνει μόνος του. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Προηγούμενο άρθρο Καταγραφή πληγέντων κατοικιών στην πόλη της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα