Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


H Ιερά Μητρόπολή μας, κάθε χρόνο κατά την Κυριακή μετά την Ύψωση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού εορτάζει και τιμά την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων.

Ως εκ τούτου, οφείλουμε όλοι μας να μετάσχουμε στις λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν των προστατών Αγίων μας κατά το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου 2023στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Οι εν λόγω Συνάξεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

~ Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, περί ώραν 6:45’μ.μ.,θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των ιερών λειψάνων στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ακολούθως, θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

~ Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, περί ώραν 7:00’ π.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Κατά τις λατρευτικές Συνάξεις θα τεθούν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τα ιερά λείψανα των προστατών και εφόρων Αγίων μας.

***

Η αγία μας Εκκλησίατην Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

εορτάζει την ιερά μνήμη των αγίων γυναικών μαρτύρων Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος.

Ως εκ τούτου:

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίαςστον ως άνω Ιερό Ναό.

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Λαμπράκη
Επόμενο άρθρο Ενέργειες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα μετά το ακραίο φαινόμενο Daniel