Ειδήσεις

Ενέργειες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα μετά το ακραίο φαινόμενο Daniel


Σε μια εποχή όπου οι Δήμοι μετράνε τις πληγές τους και οι δημοτικές αρχές είναι αντιμέτωπες με δυσεπίλυτα προβλήματα, έρχονται κάποιοι να παίξουν προεκλογικά και άλλα παιχνίδια με την ποιότητα των νερών. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κάνει γνωστό σε όλους ότι μετά το ακραίο φαινόμενο Daniel έγιναν οι παρακάτω ενέργειες:

1) Αποκαταστήσαμε όλες τις ζημιές στα δίκτια ύδρευσης και αντιμετωπίζουμε  άμεσα κάθε νέα βλάβη, έτσι ώστε να μην υπάρχει διακοπή νερού στις κοινότητες.

2) Γίνεται η προβλεπόμενη χλωρίωση των νερών και ο προληπτικός έλεγχος, η αναφορά στο Δήμο μας ότι το νερό είναι ακατάλληλο δεν βασίζεται σε εργαστηριακά δεδομένα, αλλά σε «εκτιμήσεις».

3) Αποστείλαμε στα εργαστήρια της ΔΕΥΑΚ δείγματα νερού από όλα τα υδραγωγεία, για τον έλεγχο της ποιότητας. Επίσημα αποτελέσματα δεν μας έχουν παραδοθεί και συνεπώς θα ήταν ανεύθυνο να πούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, ή να ισχυριστούμε ότι όλα είναι τέλεια.

4), Καθαρίζονται ξανά όλες οι δεξαμενές, για προληπτικούς λόγους αν και δεν έχουν επηρεαστεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

5)  Παράλληλα υπάλληλοι του Δήμου μοιράζουν εμφιαλωμένα νερά σε όλους τους δημότες όλες τις ημέρες, σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Από την πρώτη ημέρα της θεομηνίας ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι υπάλληλοι του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη, όλοι μας είμαστε δίπλα στους δημότες αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες, ειδικά των πληγέντων. Άλλοι απουσιάζουν και εμφανίζονται μόνο για κριτική εκ του ασφαλούς, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις, νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξουν την δημοτική αρχή. Το μόνο που πλήττεται είναι το τουριστικό προϊόν της Λίμνης Πλαστήρα και η φήμη της περιοχής ως τουριστικός προορισμός. Ας κρατήσουν λοιπόν την χαιρεκακία τους για την κρίση που ανέκυψε λίγο πριν τις εκλογές. Σε ότι μας αφορά, εργαζόμαστε με αίσθημα ευθύνης και αυτό το ανα-γνωρίζουν οι δημότες και οι πολίτες γενικότερα.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Αναφορές του βουλευτή Γιώργου Κωτσού σε Υπουργούς για τη στήριξη των πλημμυροπαθών