Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, επί τη εορτή του του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Διονυσίου του αρεοπαγίτου επισκόπου και πολιούχου Αθηνών, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προεξάρχει της ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα.

Κατά την ιερά Αγρυπνία, θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα.

Το εσπέρας της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού, επί τη ενάρξει των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Η Ακολουθία θα τελεσθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 στην Καρδίτσα.

Προηγούμενο άρθρο Επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε συνοικίες της Καρδίτσας μήκους 17,5 χιλιομέτρων
Επόμενο άρθρο Έκλεισε ο κύκλος των επισκέψεων στις Κοινότητες της Καρδίτσας με ισχυρό μήνυμα νίκης για τον Βασίλη Τσιάκο