Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, θα μετάσχει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, θα μετάσχει στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ως άνω Ιερό Ναό.

Υπενθυμίζεται ότι η θαυματουργός εικών της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης», της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την 16 Οκτωβρίου ε.έ., επ’ ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της πόλεως Θεσσαλονίκης, αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα κομίσει την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Πελεκητής» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα προστεί της ακολουθία του Εσπερινού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Γοργοβιτών.

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Αχιλλείου Φαρσάλων.

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθρο Η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την 28η Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί