Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 24 Μαρτίου 2024, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των αγίων Εικόνων, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., παραμονή της δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει τησυνέχεια των ομιλιών του για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με γενικό θέμα: «Ημεροδρόμιο Μεγάλης Εβδομάδος». Οι τελευταίες έξι ημέρες της επιγείου ζωής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της δεσποτικοθεομητορικής Εορτής, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

 Στις11:15΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στις 12:00΄μ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 24 Μαρτίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των αγίων Εικόνων.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη σας προσκαλεί, με αφορμή την δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, την Α΄ Κυριακὴ των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:30΄π.μ., στην Εκδήλωση Βιβλιοπαρουσίασης του πονήματος του συντοπίτου μας κ. Δημητρίου Τσιάμαλου, Φιλολόγου και Διδάκτορος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Γεράσιμος, επίσκοπος Φαναρίου και Φερσάλων: Ένας φωτισμένος ιεράρχης στην Επανάσταση του 1821.» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Στην Εκδήλωση θα ομιλήσουν οι: κ. Δημήτριος Μεταλληνός, Διδάκτωρ Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Η προσφορά του Ορθοδόξου Κλήρου στο 1821», κ. Δομήνικος Βερίλλης, πρ. Δήμαρχος Καρδίτσης, Πρόεδρος Συλλόγου «Φίλοι Ιστορίας Νομού Καρδίτσης» και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Δημήτριος Τσιάμαλος.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν η παιδική χορωδία της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Τα Αγγελάκια» και το κατηχητικό σχολείο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων
Επόμενο άρθρο Ομάδα 15 Γερμανών βουλευτών υποδέχθηκε στην Βουλή ο Γιώργος Κωτσός