Ειδήσεις

Ομάδα 15 Γερμανών βουλευτών υποδέχθηκε στην Βουλή ο Γιώργος Κωτσός


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απολογισμού, Γενικού Ισολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, Γιώργος Κωτσός, υποδέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, μέλη της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου του Ομοσπονδιακού  Κρατιδίου Ρηνανίας – Παλατινάτου.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, η ελληνική οικονομία και η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και η πράσινη μετάβαση τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των αντιπροσωπειών της Βουλής των Ελλήνων και του κοινοβουλίου Ρηνανίας-Παλατινάτου, που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Γιώργιος Κωτσός, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργειών σε επιμέρους κλάδους της οικονομίας, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις και επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας έχει αναβαθμιστεί στην επενδυτική βαθμίδα από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καρδίτσας  ανέδειξε τις  προοπτικές συνεργασίας των δύο μερών σε τομείς όπως η βιομηχανική παραγωγή , η μεταποίηση προϊόντων, ο τουρισμός, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των κοινοβουλευτικών σχέσεων.

Ο κ. Κωτσός στάθηκε ιδιαίτερα στα κοινά προβλήματα που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία και τη Ρηνανία – Παλατινάτο από τις  πρωτοφανείς θεομηνίες που έπληξαν τις δύο περιοχές. Ο βουλευτής Καρδίτσας, επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή νέων τεχνοτροπιών μεταξύ των κρατών και στην εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης αντιστοιχών φαινομένων στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Ρηνανίας-Παλατινάτου, Hendrik Hering, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση επενδύσεων που θα ενισχύσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών του γερμανικού τοπικού κοινοβουλίου, Thomas Wansch, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης πράσινων τεχνολογιών, καθώς και σε ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής, όπως η θέσπιση του λεγόμενου «φρένου χρέους» στο γερμανικό Σύνταγμα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Χαράλαμπος (Χάρης) Μαμουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης, Βασίλειος Βιλιάρδος, Αθανάσιος Χαλκιάς, Νικόλαος Βρεττός και Αλέξανδρος Καζαμίας, καθώς και ο καθηγητής Άγγελος Κανάς, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Aναβάθμιση συστημάτων Πολιτικής Προστασίας