Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (οσίου Ιωάννου της Κλίμακος) 14 Απριλίου 2024, εορτής της συνάξεως του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γεωργίου του Καρσλίδου, θα μετάσχει στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει τη συνέχεια των ομιλιών του για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με γενικό θέμα: «Ημεροδρόμιο Μεγάλης Εβδομάδος». Οι τελευταίες έξι ημέρες της επιγείου ζωής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Ματαράγκας, κατά την οποία θα μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ως άνω χωρίου.

Την Τρίτη 16 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Λεονταρίου, κατά την οποία θα μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ως άνω χωρίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μητρόπουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Σπηλαιωτίσσης», το εσπέρας της Κυριακής 14 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου,το εσπέρας της Κυριακής 14 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς, το εσπέρας της Κυριακής 14 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως το εσπέρας της Κυριακής 14 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

***

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 14 Απριλίου, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο άρθρο Ραντεβού με την ιστορία και την άνοδο για τον Απόλλωνα Καρδίτσας!
Επόμενο άρθρο Ταμιευτήρας Σμοκόβου: Θα ανοίξουν όλα τα δίκτυα από 24 Απριλίου 2024 έως 4 Μαΐου