Ειδήσεις

Ραντεβού με την ιστορία και την άνοδο για τον Απόλλωνα Καρδίτσας!


Τη νίκη που θα συνδυαστεί με την άνοδο στην Α1 κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θέλει ο Απόλλων Καρδίτσας την Κυριακή, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΘ.

Η ομάδα του Σπύρου Παππά φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο του Αγ. Θωμά Λάρισας από τον Ίκαρο Νεάπολης και χρειάζεται το ροζ φύλλο αγώνα για να πετύχει το μεγάλο της στόχο, μετά από μία εξαιρετικά κοπιαστική και άκρως ανταγωνιστική σεζόν.

Το φινάλε στο 2ο Όμιλο είναι συναρπαστικό, με τρεις ομάδες να διεκδικούν μέχρι τέλους τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην υψηλότερη κατηγορία μπάσκετ της Θεσσαλίας κι έτσι, η 22η «στροφή» είναι και αυτή που θα κρίνει οριστικά την έκβαση της βαθμολογίας. Ο Απόλλων ισοβαθμεί στην κορυφή με την ΕΑΛ (στα μεταξύ τους ματς έχουν από μία νίκη, όμως η ΕΑΛ έχει το πλεονέκτημα στη διαφορά πόντων), η οποία, στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Α.Σ. Βαλίος στη Λάρισα. Μία θέση και μία νίκη πιο κάτω από ΕΑΛ και Απόλλωνα βρίσκεται η K.B.A., με τη νεανική ομάδα που αποτελείται από το Εφηβικό τμήμα του Α.Σ. Καρδίτσας να κερδίζει τις εντυπώσεις και να γνωρίζει πως σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με ΕΑΛ ή Απόλλωνα υπερτερεί. Αυτό σημαίνει πως εάν κάποια από τις δύο πρωτοπόρες της βαθμολογίας (ή ακόμη και οι δύο) γνωρίσει την ήττα και ταυτόχρονα η K.B.A. επικρατήσει του Κρόνου Τυρνάβου στην Καρδίτσα στην αυλαία, τότε θα είναι εκείνη που θα κατακτήσει σίγουρα το ένα από τα δύο εισιτήρια προβιβασμού.

Από τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και της αναμέτρησης του Απόλλωνα απέναντι στον Ίκαρο, ενός αντιπάλου που διαθέτει νεαρούς ταλαντούχους αθλητές και πραγματοποιεί μία αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, η ομάδα της Καρδίτσας έχει αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται από την αρχή έως το φινάλε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, βρίσκοντας λύσεις από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στα προηγούμενα ματς και κερδίζοντας με την αξία της το δικαίωμα να καθορίζει εκείνη την τύχη της στην υπόθεση της ανόδου.

Οι «κυανόλευκοι» προετοιμάζονται χωρίς…ανάσα για την Κυριακή με τους τραυματισμούς και την κούραση να μένουν στην άκρη. Η αναμέτρηση έχει οριστεί για τις 17:30 στο κλειστό του Αγ. Θωμά και διαιτητές της θα είναι οι κ.κ. Λεωνίδας Πράττος και Μιλτιάδης Παπαπρίλης.

Το πρόγραμμα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Κυριακή 14 Απριλίου

17:30, Ίκαρος Νεάπολης – Απόλλων Καρδίτσας
17:30, Δαναοί Τρικάλων 2022 – Πελασγιώτιδα Λάρισας
17:30, Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» – Α.Σ. Νίκαιας 2012
17:30, K.B.A. – Κρόνος Τυρνάβου
20:00, Α.Σ. Βαλίος – ΕΑΛ
Ρεπό: Λέοντες Τυρνάβου

*ΕΑΛ, Απόλλων Καρδίτσας, K.B.A., Πελασγιώτιδα Λάρισας, Ίκαρος Νεάπολης, Κρόνος Τυρνάβου, Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής», Α.Σ. Νίκαιας 2012, Α.Σ. Βαλίος και Δαναοί Τρικάλων 2022 έχουν εκπληρώσει τα αγωνιστικά του ρεπό και στους δύο γύρους

**Ο Α.Σ. Νίκαιας 2012 έχει ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού λόγω της αποχώρησής του από το περυσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

Προηγούμενο άρθρο Πόλεμοι και Ελευθερία - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα