Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας (Μετόχι της Ιεράς Μονής «Κορώνης»), όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του Οσίου.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού αφιερωμένο στον Όσιο Στυλιανό.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Νεοχωρίου.

Στον ως άνω χωρίο βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και η τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού. Παράλληλα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.

 

Προηγούμενο άρθρο Για την αντίδραση στο Αλεξάνδρειο ο Α.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών