Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η τοπική μας Εκκλησία τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

24 Σεπτεμβρίου 2022

6:30΄μ.μ. Επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Ακολούθως, θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

25 Σεπτεμβρίου 2022

7:00΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργού-ντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου..

Λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

* Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας Φαναριωτίσσης -Πετριλιωτίσσης και την χαριτόβρυτο κάρα του Αγίου κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Η Ιερά Μητρόπολή μας μέσα στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή προγραμματίζει Εκδήλωση η οποία, συν Θεώ, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών Νομού Καρδίτσης και τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7:00΄μ.μ. στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας.

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση πλουσίου φωτογραφικού υλικού για το χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής και σχετική ομιλία επιστημονικού χαρακτήρος. Η εν λόγω Εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μουσικοθεατρικού δρώμενου και παραδοσιακών χορευτικών σχημάτων εκ των μελών του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναίκων Καππαδοκικού.

***

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας υπό την επωνυμία «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσης θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 από ώρα 8:30΄π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε όλους τους αιμοδότες, αλλά και όσους για πρώτη φορά θέλουν να βοηθήσουν στην διακονία αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, για την ενίσχυση των αποθεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσης, αλλά και την βοήθεια στους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας, να προσέλθουν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού και να δώσουν μία φιάλη αίμα.

Προηγούμενο άρθρο Νέες ρυθμίσεις για τη μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού το Σάββατο 24/9