Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 12:00΄μ., κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα μετάσχει στην υποδοχή του ιερού σκηνώματος του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πάρκου Λαμίας, στη Λιτάνευση έως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη Δοξολογία.

Η αγία μας Εκκλησία, την 22αν μηνός Ιανουαρίου 2023,  τιμά την ιερά μνήμη του αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Το πρόγραμμα των εφετινών ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

* Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ε.έ., το εσπέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

* Την επομένη ημέρα, Κυριακή 22 Ιανουαρίου ε.έ., ανήμερα της εορτής και ώρα 6:45΄π.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

* Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ» στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Θα προηγηθεί Ιερά Παράκληση (5:30΄μ.μ.).

Ευχές επί τις ονομαστηρίοις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα δεχθεί μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την διανομή του άρτου, την επομένη ημέρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διανομή του αντιδώρου, και μετά το πέρας του εσπερινού κηρύγματός του.

Οι Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως www.imthf.gr και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό 92.5 FM

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση του ΣΘΕΒ παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα
Επόμενο άρθρο ΕΛΓΑ: Νέες ΚΥΑ για αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου