Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Μεσενικόλα.

Προ της Απολύσεως, θα τελέσει ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Γέροντος Γαβριήλ Διονυσιάτου (Γεωργίου Καζάση) επί τη συμπληρώσει 40 χρόνων από την κοίμησή του.

Ακολούθως στις 11:00΄π.μ., στον προειρημένο Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί σύντομη Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής αφιερωμένη στον Γέροντα Γαβριήλ, στην οποία θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους αναφερόμενη στο Γέροντα και θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους για τον Προηγούμενο της Μονής μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα παραστεί μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής αφιερωμένη στον μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Κατά την Εκδήλωση, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους αναφερόμενη στο Γέροντα, θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πέτρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους για τον Προηγούμενο της Μονής μακαριστό Γέροντα Γαβριήλκαι δύο βυζαντινές χορωδίες: α) του ΩΔΕΙΟΥ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και β) της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα ερμηνεύσουν Ύμνους του μακαριστού ιερομονάχου Ιωάσαφ Διονυσιάτου.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά του Κολλεγίου Αθηνών στο Γενικό Λύκειο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας