Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης


Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 6:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ εθνοϊερομαρτύρων στην ομώνυμο Πλατεία της τοπικής κοινότητος Βουναίνων.

Κατά την Ακολουθίαν θα τεθούν εις προσκύνηση και αγιασμόαπότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου μαζί με τμήμα του υποκαμίσου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και ξυλογλύπτου σταυρού, εργόχειρο του Αγίου. 

Κατά την ιερά ακολουθία του Εσπερινού θα ομιλήσει ο αξιότιμος κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής Λαρίσης και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

Η ως άνω λατρευτική Σύναξη και η σχετική ομιλία συγκαταλέγεται στιςΕκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Η Τροχαία θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά