Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 3Σεπτεμβρίου 2022, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Τ.Κ. Ριζοβουνίου.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Παρασκευής 2Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού των Εγκαινίων.

Ενώ, το Σάββατο 3Σεπτεμβρίου (ώρα ενάρξεως 6:20΄π.μ.), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων.

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 10Σεπτεμβρίου (7:30΄π.μ. – 9:30΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

***

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου (ώρα ενάρξεως 9:00΄μ.μ.), θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως.

Στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

***

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, επί τη επικειμένη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού τελούνται καθημερινά ιερές Ακολουθίες. Στις 2, 5, 9 και 12 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως και οι Στάσεις των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό. Στις 4, 6, 8 και 11 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί η ακολουθία της ιεράς παρακλήσεως προς τον Τίμιο Σταυρό. Ώρα ενάρξεως των Ακολουθιών 7:00΄μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Εμποροϋπάλληλοι: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Επόμενο άρθρο Πλήρωση κενών θέσεων στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας