Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, επί τη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα μετάσχει στις λατρευτικές Συνάξεις στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ακολούθως, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο οποίος θα ευρίσκεται στην πόλη των Αθηνών.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στο Ιερό Παρεκκλήσιο Εισοδίων της Θεοτόκου Τ.Κ. Ριζίου Φαρσάλων.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τ.Κ.Κρυονερίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής».

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει στους φιλάγιους και φιλέορτους χριστιανούς ότι:

  • το εσπέρας της Κυριακής 21 Νοεμβρίου και ώρα 8:30΄μ.μ., επί τη εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου του εν Ευβοία, θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης και
  • το εσπέρας της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου και ώρα 8:30΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου και Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων, θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.Κατά την ιερά Αγρυπνία θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η τιμία κάρα του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων. Την ημέρααυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2022