Ειδήσεις

Εκλογές Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Κυριακή 5 Νοεμβρίου


Με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του σημερινού Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, ο Πρόεδρος, Γεώργιος Μπούκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Τουρναβίτης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, κάνοντας απολογισμό της θητείας τους.

“Η περασμένη τετραετία ήταν μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδος για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία γενικότερα. Παρά το αντίξοο περιβάλλον, η Τράπεζα της Καρδίτσας, σημείωσε εντυπωσιακές επιδόσεις και σημαντική αύξηση των μεγεθών της κατά την τετραετία αυτή. Τα μέλη μας αυξήθηκαν κατά 3.700 φτάνοντας τα σχεδόν 14.000. Το ενεργητικό μας ξεπέρασε τα 220.000.000€ και οι καταθέσεις ανήλθαν σε 191.000.000€, σημειώνοντας αύξηση κατά 85%. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας συνέχισε να στηρίζει την τοπική οικονομία ενισχύοντας με ρευστότητα την αγορά και χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη της. Απόδειξη αυτού είναι ότι οι χορηγήσεις ξεπέρασαν τα 142.000.000€ αυξημένες κατά 84% σε σχέση με το 2019, ενώ τα «κόκκινα δάνεια» σημείωσαν σημαντική μείωση και βρίσκονται πλέον κάτω του 10%, κινούμενο σταθερά σε μονοψήφιο ποσοστό.

Η Τράπεζα μας συνέχισε και αυτή την τετραετία την κερδοφόρα πορεία της. Τα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη των προηγουμένων χρήσεων κυμαίνονταν σταθερά πάνω από τα 3.000.000€ κάθε έτος (4.330.000 € το 2022). Επιβεβαιώνεται, έτσι, η δυναμική του οργανισμού και η ικανότητά του να παράγει κέρδη, δίνοντας παράλληλα αξία στην επένδυση των κεφαλαίων των συνεταίρων της, εξασφαλίζοντας τους υψηλά ποσοστά απόδοσης με την μορφή του μερίσματος και της υπεραξίας στην συνεταιριστική μερίδα.

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω δεικτών και στρατηγικής, η Τράπεζα του τόπου μας παρουσιάζει από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (23,37%) στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι κεφαλαιακά και μετοχικά απόλυτα θωρακισμένη, με ισχυρούς συμμάχους, διεθνείς συνεργασίες και πανευρωπαϊκή αναγνώριση.

H Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει, θα κληθεί να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια ένα έντονα αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο που θα μεγεθύνει το φυσικό αποτύπωμα της Τράπεζας μας σε επίπεδο περιφέρειας και το οικονομοκοινωνικό της όριο πέραν αυτής. Πάντοτε όμως, παραμένοντας μια Τράπεζα φιλική, λειτουργώντας με την αμεσότητα και την ευελιξία που την χαρακτηρίζει και κυρίως πάντοτε δίπλα στην τοπική οικονομία, υποστηρίζοντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τα νοικοκυριά και τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας..

Καλούνται λοιπόν όλα τα μέλη μας να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ”.

 

Προηγούμενο άρθρο Απόλλων Καρδίτσας: Επέστρεψε σπίτι του ο Παπαστολόπουλος!
Επόμενο άρθρο Ημερίδα Ενημέρωσης στο FASHION CITY OUTLET …και έζησαν αυτές καλά!