Ειδήσεις

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του ο Λ.Α.Π. Σύλλογος Οξυάς


Με αρκετή ….δόση περιπέτειας η φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μετά την κήρυξη της πανδημίας του covid-19 αλλά και μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές του «Ιανού».

Αρχικά, λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και των σε ισχύ περιοριστικών μέτρων, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 27 Φεβρουαρίου στον αύλειο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, μια και προ δεκαημέρου η πρόγνωση του καιρού έδειχνε …ηλιοφάνεια και αρκετούς βαθμούς κελσίου!!

Η συγκεκριμένη, όμως, μέρα στο χωριό ξημέρωσε με χιονόπτωση και για το λόγο αυτό η εκδήλωση αναβλήθηκε, για να πραγματοποιηθεί, τελικά, την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, στον εξωτερικό χώρο του café «Αγορα», στο Μουζάκι, μια και η μετάβαση στο χωριό ήταν και πάλι αδύνατη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, τηρουμένων και όλων των υγειονομικών μέτρων, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και αρκετοί Οξυώτες, που μετά από καιρό είχαν την ευκαιρία να συνεβρεθούν και να συζητήσουν μεταξύ τους, ανταλλάσοντας και ευχές για τη νέα χρονιά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καραβίδας, αφού ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλή για όλους και να επαναφέρει και τη δυνατότητα δραστηριοποίησης στον πολιτισμό, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που το χωριό βίωσε τόσο με την πανδημία όσο και, κυρίως, με τη θεομηνία του «Ιανού», που για το χωριό της Οξυάς άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές, η αποκατάσταση των οποίων εκκρεμεί σε μεγάλο βαθμό, που επηρεάζει καθοριστικά την καθημερινότητα των Οξυωτών αλλά και το μέλλον του ίδιου του χωριού.

Τυχερός με το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα ρολόι χειρός για δώρο (προσφορά του Συλλόγου) αναδείχθηκε ο νεαρός Κων/νος Τσιτσώνης.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν καθώς και τον αιδεσιμότατο π. Λάζαρο Κουτσογιάννη για την παρουσία και την εξυπηρέτηση, εύχεται δε στα μέλη του και σ’  όλο τον κόσμο καλή χρονιά.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή του Δήμου Καρδίτσας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Διασφάλιση όλων των εργαζομένων που μένουν εκτός από το Βοήθεια στο Σπίτι