Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο για το Γενικό Λύκειο Προαστίου


Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: ” ΟΔΗΓΩ SOS” και “SAFE SOS” πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στον Βόλο.

Αρχικά επισκεφτήκαμε το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο και ενημερωθήκαμε από καθηγητές της Σχολής για την σωστή οδηγική συμπεριφορά και τα τροχαία ατυχήματα. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν εικονικά ένα όχημα στην αίθουσα προσομοίωσης.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών όπου και ομάδα φοιτητών μας παρουσίασε το πρόγραμμα Κένταυρος που αφορά κατασκευή αγωνιστικούμονοθέσιου οχήματος, όπου πάλι δόθηκε έμφαση στην ασφάλεια του οδηγού. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές – τριες.

Επίσης, επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο στην Μακρινίτσα Πηλίου, όπου είχαμε ξενάγηση και τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η διήμερη εκδρομή μας ήταν μια αξέχαστη, χρήσιμη εμπειρία.

Υπεύθυνοι των Εκπαιδευτικών αυτών Προγραμμάτων και συντονιστές της επίσκεψης ήταν : ο Διευθυντής του σχολείου Αιμίλιος Βλάστος Μαθηματικός και η καθηγήτρια Φιλιώ Μπεχράκη Φιλόλογος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Μουσικοθεατρική εκδήλωση του Δημήτρη Ρήτα και παρουσίαση του νέου του βιβλίου