Ειδήσεις

Μουσικοθεατρική εκδήλωση του Δημήτρη Ρήτα και παρουσίαση του νέου του βιβλίου


Στις 7-5-2023, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της Καρδίτσας, ο Δημήτρης Ρήτας, φιλόλογος-συγγραφέας-στιχουργός και Δ/ντής του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, θα παρουσιάσει μία μουσικοθεατρική εκδήλωση και συγχρόνως θα κάνει και την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥ», της αυτοβιογραφίας του, που περιλαμβάνει τις δραστηριότητές του ως καθηγητής στην εκπαίδευση, ως στιχουργός στο τραγούδι και ως συγγραφέας-σκηνοθέτης-ηθοποιός στο θέατρο, στο Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας. Στη μουσικοθεατρική αυτή εκδήλωση θα προβληθούν στην οθόνη τραγούδια του, που έγραψε με τους πολύ μεγάλους συνθέτες: Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Νικολόπουλο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Άκη Τριανταφύλλου και Παναγιώτη Βελέντζα και τα τραγουδούν σπουδαίοι τραγουδιστές: Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Αντώνης Κυρίτσης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πουλόπουλος, Κατερίνα Στανίση και Άρης Φαλιάγκας.

Επίσης, θα προβληθεί σκηνή από την κωμωδία του «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;», έργο το οποίο παρουσιάστηκε σε 421 πόλεις, χωριά, Σχολεία κλπ σε όλη την Ελλάδα, γεγονός πρωτόγνωρο κι αξιοθαύμαστο για νεοελληνική κωμωδία, παιγμένη από επαρχιακό θέατρο, από το αξιόλογο Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.

Η εκδήλωση είναι διανθισμένη με παραλειπόμενα-ευτράπελες ιστοριούλες από τις συνεργασίες του Δημήτρη Ρήτα στο τραγούδι, στο θέατρο κλπ.

Το βιβλίο έχει 290 σελίδες και η τιμή του είναι 10 ευρώ. Μαζί με το βιβλίο του δίνεται δωρεάν ένα CD με 15 τραγούδια που έγραψε με πολύ αξιόλογους και γνωστούς δημιουργούς, τα οποία τραγουδούν  τραγουδιστές από τους καλύτερους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προσκαλούνται οι συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή του Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο για το Γενικό Λύκειο Προαστίου
Επόμενο άρθρο Μαθητές του 5ου Λυκείου Καρδίτσας επισκέφθηκαν το Κέντρο Ορίζοντες