Ειδήσεις

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο Καραϊσκάκης: Τοπόσημα του 1821


To χωριό μας για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα ενόψει και των διακοσίων χρόνων από το 1821. Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ 2021 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια.

Η σειρά ντοκιμαντέρ “Τοπόσημα του 1821” επισκέπτεται τους τόπους όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα κατά την περίοδο της Επανάστασης και με τη βοήθεια της τεχνολογίας επιχειρεί να αναδείξει την εικόνα που εμφάνιζαν οι τόποι αυτοί πριν από δύο αιώνες.

Μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ Α.Ε. [ΕΡΤ2 και ΕΡΤ 3 ] θα προβληθεί από τη σειρά ντοκιμαντέρ   ΄΄Τοπόσημα 1821,, η ιστορία του χωριού μας . Στη σειρά μίλησαν για τον μέγιστο πολέμαρχο  του 1821 χωριανό μας ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη και το ιστορικό χωριό μας οι απόγονοι κ.Ελένη και Γεώργιος Λεωνίδα –Καραϊσκάκης , ο πρόεδρος της κοινότητάς μας κ. Γ. Νάσιος ,ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου κ. Δ. Γιώτης και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κ. Νάσιος .                                                                                                                “H Έννοια του τοποσήμου, σπουδαιότητα και διαχρονικότητα χαρακτηριστικών τόπων

Σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και όπου κατοικεί άνθρωπος υπάρχει τουλάχιστον ένα αντικείμενο στον χώρο,[Σπηλιά Γ. Καραϊσκάκη]  το οποίο χαρακτηρίζει έναν συγκεκριμένο τόπο το οποίο έχει παγκόσμια εμβέλεια και αποτελεί  έμβλημα χώρου,πόλης ή κράτους.

Οι συναισθηματικοί δεσμοί της κοινωνίας ως προς αυτά είναι πολύ ισχυροί και αυτό τα καθιστά «αιώνια», ακόμη και αν παύσουν να υπάρχουν,[Γ. Καραϊσκάκης].

Προηγούμενο άρθρο Σύναξη των πρεσβυτέρων της Αρχιερατικής Περιφερείας Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Δεξιότητες πώλησης - αντιρρήσεων & πειθούς σε περίοδο αλλαγών