Ειδήσεις

Σύναξη των πρεσβυτέρων της Αρχιερατικής Περιφερείας Καρδίτσης


Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε Σύναξη των πρεσβυτέρων της Αρχιερατικής Περιφερείας Καρδίτσης, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ανακοίνωσε την σύσταση του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό την επωνυμία «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» σκοπός του οποίου είναι η συμβολή και η ευαισθητοποίηση όλων μας στην προσφορά αίματος, ώστε να ενισχύονται τα αποθέματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσης και να παρέχεται στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Γερούκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ιτέας και υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως πραγματοποίησε σχετική εισήγηση και ενημέρωσε για την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κλείνοντας την ιερατική Σύναξη, ο Σεβασμιώτατος είπε: «Σας καλώ όλοι να αγωνισθούμε και να συμβάλλουμε για να ενισχύσουμε αυτήν την θεάρεστη προσπάθεια, για να βοηθήσουμε τους αδελφού μας που έχουν ανάγκη».

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΑΣ: Άγνωστοι συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε
Επόμενο άρθρο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο Καραϊσκάκης: Τοπόσημα του 1821