Ειδήσεις

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠΠ ενόψει της κακοκαιρίας DANIEL


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της ΠΕ Καρδίτσας, των Δήμων και όλων εμπλεκομένων φορέων με την εκδήλωση των πρώτων φαινομένων της κακοκαιρίας με την ονομασία’’ DANIEL’’. Αυτό τονίστηκε στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Περιφερειάρχης η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη προβεί και συνεχίζει τον καθαρισμό των ρεμάτων αρμοδιότητάς της, ζήτησε από τους Δήμους να έχουν καθαρά όλα τα φρεάτια, ενώ η μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην καθαίρεση των αρδευτικών φραγμάτων. Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Δήμοι να έχουν  σε ετοιμότητα αντλίες για κάθε έκτακτη ανάγκη. Τόνισε ακόμη ότι τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, αν παρουσιαστούν προβλήματα. Σε ότι αφορά στη Δασική Υπηρεσία επεσήμανε την ανάγκη περισυλλογής δασικών υπολειμμάτων από τα δάση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεταφοράς τους σε πεδινές περιοχές, με συνακόλουθα προβλήματα εμφράξεων. Τέλος ζήτησε να υπάρχει ετοιμότητα μηχανήματων  έργου και προσωπικού από όλους τους φορείς.

Στην καίρια ανάγκη καθαίρεσης των φραγμάτων αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας- ΠΕ Καρδίτσας βρίσκεται σε επιφυλακή, με μηχανήματα έργου σε 14 καίρια σημεία, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη και για απόθεμα αδρανών υλικών. Επέστησε δε την προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Νίκος Μητσιογιάννης ζήτησε την διαθεσιμότητα γεννητριών από τη ΔΕΗ για απάντληση υδάτων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Ο Αστυνομικός Δ/ντής Καρδίτσας κ. Αλεξάκης επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Αστυνομίας με την διάθεση περιπολικών σε κομβικά σημεία και τη συνδρομή της όπου κριθεί απαραίτητο.

Ετοιμότητα υπάρχει και από πλευράς του δήμου Καρδίτσας σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Αντωνίου, όπως και από το δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπως τόνισε η Διοικητής κα Μαίρη Κουτσιούμπα , οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι εθελοντικές οργανώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο To 112 ήχησε και στα κινητά των Καρδιτσιωτών
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν οι Ακαδημίες του Α.Σ.Κ. !!!