Ειδήσεις

Έκθεση με έργα γλυπτικής του αείμνηστου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Ιωάννη Τρούκη


«Το πρώτο Ταξίδι», η έκθεση με έργα γλυπτικής του αείμνηστου διακεκριμένου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Ιωάννη Τρούκη εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στη Myró Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Η αίθουσα της γκαλερί πλημμύρισε κόσμο που εντυπωσιάστηκε από τις μορφές, τις υφές και τα υλικά της γλυπτικής του καλλιτέχνη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Κου Αηδονόπουλου Χάρη  της κας Κελεσίδου Χριστίνας εντεταλμένου Συμβούλου τομέα Πολιτισμού (η οποία εκθέτει παράλληλα) δημοσιογράφων των κων Μαργιόλα Διογένη, Γονιωτάκη Μιχάλη, TV100, karfitsa.gr, εικαστικών Ιωάννη  Καμίνη, Ειρήνη  Μητούδη Δεσποινα Νικολιδάκη, Κυριακής, Χρύσας Μπαρζόκα εμπνεύστρια της Επίμονης Τέχνης,  κου Σταύρου Μυρωνίδη ιδιοκτήτη της myro gallery και  των συνεργατών του κας Μαριάννας Ρωσσιάδου, Νικολέττας Λαζαρίδη ,Γιώργου Μοσχοβίτη ,της ποιήτριας κας Νίνα Ρόδη, των  Ορέστη Ντελμά, Κλεάνθη Πάλλα Λιας Κατσιμένη Αμπι Τσιγάρα Έλενας Τσιαξερλή, Ιουλία Φλωρεντζη (νέοι καλλιτέχνες που εκθέτουν παράλληλα φωτο-ζωγραφική-κολλαζ)  αγαπημένων φίλων, συγγενών  και πλήθος  φιλότεχνου κοινού .

Ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνεται στην Myró Gallery από τις Δρυάδες εν Πλώ είναι αναφορά στο πεζό ποίημα του Ιωάννη Τρούκη με τίτλο «Το Πρώτο Ταξίδι», αφιερωμένο στα ταξίδια των Δρυάδων εν Πλώ, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ονοματοθέτης. Σημειώνεται ότι το έργο ήταν υπό έκδοση στο τυπογραφείο με οδηγίες του ιδίου και την ιδιαίτερη προσωπική του γραφή εικονογραφημένο με έργα του.

Το κείμενο παρουσίασης του Ιωάννη Τρούκη  γράφηκε  από τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Κο Παναγιώτη Νάνο (συγγραφέας-ποιητής)

Διαβάστηκαν κείμενα του Ιατρού κου Κωννου Γουργουλιάνη και του ιδίου του καλλιτέχνη

Παρουσιάστηκαν Βίντεοart από την ζωή του που δημιούργησαν οι Βασίλης Στάθης  ,Animation του έργου  δημιουργία των Ευδόκιμου Φρέγκογλου .Μανώλη Μπαμπάτσικου και  teaser  video  phοto  από την Νικόλ Χαρίδου

Μέλη των Δρυάδων Εν Πλώ,  η Μελίνα Κρανά κ η Ελένη Μούχου σε άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, συνοδεία της μουσικής του μουσικού σχήματος  G.O.P.

(Ανδρόνικος Τρούκης, Γιώργος Γιωτάκος ,Ηλίας Παλαπέλας) παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων χορευτικό δρώμενο, πλαισιωμένες από τα μαγευτικά  έργα του καλλιτέχνη μέσα σε υφάσματα ζωγραφισμένα από τον ίδιο για την πρώτη χορογραφία των Δρυάδων στην Αθήνα το 2006

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου, με ωράριο λειτουργίας:  Τρίτη – Παρασκευή 17:00 – 21:00, Σάββατο 10:00 – 14:00.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία τη Myró Gallery με τους συνεργάτες της  και τους συντελεστές της έκθεσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Λίλα Βαρελά αρχιτέκτονα που υπογράφει την επιμέλεια της έκθεσης  και τον Χρυσόστομο  κ Ανδρόνικο Τρούκη για την βοήθεια τους στην οργάνωση.

Είμαστε μαθητές στο αιωνίως μετατοπιζόμενο όριο του υπέροχου… (Ι. Τρούκης)

Υποκλινόμαστε στην αστείρευτη πηγή έμπνευσης, που συνεχίζει να μας διδάσκει μέσα από το ζωγραφικό γλυπτικό και ποιητικό του έργο!!!!

               

 

Προηγούμενο άρθρο Αλλάζουν οι ημέρες λειτουργίας του γραφείου πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ στην Δημ. Αγορά
Επόμενο άρθρο Σύνδεση της νέας Πρότυπης Επιχειρηματικής Μονάδας της Εταιρείας EXALCO στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ