Ειδήσεις

Σύνδεση της νέας Πρότυπης Επιχειρηματικής Μονάδας της Εταιρείας EXALCO στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ


 «Καλπάζει» επιχειρηματικά ο θεσσαλικός κάμπος, αφού παρά την συνεχιζόμενη ενεργειακή, οικονομική αλλά και την υγειονομική κρίση της τελευταίας διετίας, οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν στο φυσικό αέριο, πιστοποιώντας το διαχρονικό ενδιαφέρον των παραγωγικών /  βιομηχανικών μονάδων για τη μετάβασή τους στη χρήση του.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11.04.2022 υπεγράφη στα γραφεία της Εταιρείας, η Σύμβαση Σύνδεσης  της νέας πρότυπης μονάδας ηλεκτροστατικής βαφής της βιομηχανίας Exalco Α.Ε. μεταξύ του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου κ Καντώνια Ιωάννη και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η νέα γραμμή́ Διέλασης αλουμινίου, βρίσκεται σε κτίριο συνολικής έκτασης 4.500 m2 με συνολική θερμική ισχύ 1.000.000 kcal/h και συνολική ηλεκτρική ισχύ 720.000 Kcal/h, παρέχοντας  την δυνατότητα επεξεργασίας 11.000 τόνων αλουμινίου το χρόνο. Η Exalco Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα, επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη και την πρόοδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι  στόχοι της επιχείρησης αφορούν στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, την καινοτομία μέσω της επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη, την ισχυροποίηση της εμπορικής επωνυμίας και την επέκταση όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και σε αγορές του εξωτερικού.

Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής οι διανεμηθείσες ποσότητες φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αυξάνονται κατά ~ 2.000.000 κυβικά ετησίως. Σημαντική αύξηση καταγράφεταικαιστις συνολικές ποσότητες της βιομηχανικής – παραγωγικής χρήσης, ενισχύοντας παράλληλα την αποδοτικότητα του δικτύου διανομής.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, αναπτύσσει το δίκτυό της με βάση τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό της σχεδιασμό για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου προς όφελος των ενεργοβόρων βιομηχανιών, των εμπορικών και οικιακών καταναλωτών, λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση με έργα γλυπτικής του αείμνηστου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Ιωάννη Τρούκη
Επόμενο άρθρο Κατά πλειοψηφία ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας για την Ουκρανία