Ειδήσεις
Tags |

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ανοχύρωτη Eκπαίδευση


Η ματαίωση των προγραμματισμένων για το Σάββατο rapid test- covid για εκπαιδευτικούς προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, απογοήτευση και αγανάκτηση στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Για τη Δευτέρα 1/02/2021 έχει δρομολογηθεί η επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης. Η επιστροφή στην εκπαιδευτική πραγματικότητα πρέπει να γίνει σε συνθήκες που θα εξασφαλίζουν  την υγειονομική προστασία εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων.

Για το σκοπό αυτό είναι επιβεβλημένη η πραγματοποίηση  μαζικών – επαναλαμβανόμενων τεστ  σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αν θέλουμε να αποφύγουμε το φαινόμενο του ” ακορντεόν ” στα σχολεία ( άνοιξε-κλείσε ). Για τους εκπαιδευτικούς μάλιστα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα η πρόταξή τους στον εμβολιασμό, γιατί ασκούν το λειτούργημά τους σε συνθήκες συγχρωτισμού. Εξάλλου οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ούτε άτρωτοι ούτε αναλώσιμοι.

Είναι λοιπόν υποχρέωση της πολιτείας να δείξει τη δέουσα υπευθυνότητα απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα, για την υγειονομική θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέτρα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Έκδηλη η αγωνία και η ανησυχία των Οξυωτών