Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ναι στον εμβολιασμό, Όχι στην υποχρεωτικότητα


Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες, για δεύτερη σχολική χρονιά με τα σχολεία να ανοίγουν χωρίς πρόσθετη μέριμνα υγειονομικής θωράκισης πέραν της μετακύλισης στην ατομική ευθύνη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θεωρεί πως τα εμβόλια αποτελούν μια πολύ σπουδαία κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας κι ένα από τα κύρια όπλα στη μάχη κατά του ιού. Δε θα επιτρέψουμε τα εμβόλια να γίνουν πεδίο προνομίων ή ποινικοποίησης των εργασιακών δικαιωμάτων.Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων.

Για το λόγο αυτό και για την προστασία της δημόσιας υγείας:

  • Καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να διενεργούνται δωρεάν και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στις σχολικές μονάδες ΣΕ ΟΛΟΥΣ (μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και μη). Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι/ες δεν πρέπει να επωμίζονται το κόστος των τεστ που αφορούν στη δημόσια υγεία. Η επιδημιολογική επιτήρηση είναι κρατική ευθύνη. Καμία επιβάρυνση των εργαζόμενων για διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων.
  • Καθολική δυνατότητα εμβολιασμού – ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα. Καμιά αναστολή εργασίας – απόλυση. Είναι άδικο για τους εργαζόμενους υγειονομικούς να μην τους επιτρέπεται να πάνε στην εργασία τους και να τους επιβάλλεται εκδικητική αναστολή καθηκόντων, ενώ θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται. Οι ίδιοι εργαζόμενοι, που μέχρι χθες χειροκροτούνταν ως ήρωες και τηρούσαν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, σήμερα έγιναν επικίνδυνοι; Αύριο θα ενοχοποιούμαστε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας;
  • 15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες – Μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!
  • Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των νοσοκομείων, αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας).

Θα προστατεύσουμε την υγεία, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα εργασιακά δικαιώματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία την Πέμπτη 9/9
Επόμενο άρθρο Πρόταση προς συνελεύσεις ΕΛΜΕ Καρδίτσας-Συλλόγου Α/θμιας