Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι


Από την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας για τηλεκπαίδευση στις καταλήψεις των μαθητών, μέχρι τις απειλές από διευθυντές σχολείων σε γονείς και μαθητές και από τις εκφοβιστικές προειδοποιήσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν webex μέχρι τις προσαγωγές μαθητών και την εισβολή των ΜΑΤ σε σχολείο στην Κέρκυρα το ίδιο αντιδραστικό νήμα συνδέει τις εξελίξεις αυτές.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, για να εμποδίσει τον κοινό τους αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα πράγματα σοβαρεύουν και δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Το κλίμα, υποταγής και τρομοκράτησης που θέλουν να γενικευτεί στα σχολεία, πρέπει να σπάσει.

Δε θα γίνουμε οι εκπαιδευτικοί όργανα καταστολής ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών μας. Ο Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση είναι κοινός μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονιών, εργαζομένων. Συμπορευόμαστε με τους μαθητές μας που αγωνίζονται.

Ο αγώνας που ξετυλίγεται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και συνολικά  στην κυβερνητική πολιτική που αφορά στην εκπαίδευση είναι ένας δίκαιος αγώνας, γιατί όλοι μαζί, φοιτητές – μαθητές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι παλεύουμε για το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Δεν  κάνουμε τηλεκπαίδευση σε σχολεία που έχουν πάρει απόφαση για κατάληψη. Κάνουμε απεργία-αποχή, σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση της ΟΛΜΕ.:

“13-01-2022: Απόφαση της ΓΣ Προέδρων για απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

 

Απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 έχει κηρυχθεί απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία. Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθώς ο ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας ορίζει:

«1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.”

          Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι, διδάσκουμε με το παράδειγμα μας, βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65
Επόμενο άρθρο Α. Σκόνδρα: Η επιστολική ψήφος αίρει εμπόδια και αδικίες