Ειδήσεις
Tags |

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Όλοι στη Γενική Συνέλευση – Δυναμώνουμε με το σωματείο μας


Η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας (Πέμπτη 19/10 στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο) για τη νέα σχολική χρονιά, διεξάγεται σε μια χρονική στιγμή που έχουν διαμορφωθεί μετά το έγκλημα των πλημμυρών, οι χειρότεροι όροι για τον λαό στην περιοχή μας.

  • Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μαθητές μας, οι γονείς τους, έχουν ανάγκη μέριμνας για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσής τους.
  • Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια επεκτείνεται και διογκώνεται στα βασικά είδη.
  • Η κυβέρνηση με το νέο νόμο για τα εργασιακά καταργεί το 8ωρο θεσμοθετώντας τις 13 ώρες εργασίας και καθιερώνοντας την 6ημερη εργασία.
  • Παράλληλα οχυρώνεται ενάντια στην απεργία επεκτείνοντας το νόμο Χατζηδάκη, που ποινικοποιεί την απεργιακή περιφρούρηση με την απειλή φυλακίσεων και βαριών προστίμων.

Στην εκπαίδευση συνεχίζεται και κλιμακώνεται η επίθεση που βιώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια:

  • Στο μέτωπο της αξιολόγησης, το «νέο» υπουργείο, υπόσχεται περισσότερη αξιολόγηση για όλους με ασφυκτικό καθημερινό έλεγχο. Ατομική αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση, μέντορες-συντονιστές και όλο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο που επιδιώκουν να γίνει η καθημερινότητα και η κανονικότητα στο σχολείο.
  • Στους αναπληρωτές/τριες υπόσχονται… νέα «καψόνια»! Μετά το ατέλειωτο κυνήγι προσόντων και μεταπτυχιακών που έχει εισαγάγει το προσοντολόγιο Γαβρόγλου, τώρα θέλουν να προσθέσουν και το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για διορισμούς.
  • Η καθημερινότητα στο σχολείο γίνεται κάθε χρόνο και πιο δύσκολη! Η ύλη δεν βγαίνει, το ξεχείλωμα του εργασιακού μας ωραρίου είναι πραγματικότητα, το “τρεχαλητό” σε 3 και 4 σχολεία, τα 27άρια τμήματα, η εντατικοποίηση των εξωδιδακτικών εργασιών είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα!
  • Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η βιομηχανία διώξεων ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που μπορεί και να πρέπει να θέσει κάθε συνάδελφος μόνιμος ή αναπληρωτής πρέπει να τα συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για οργανωμένη και συλλογική στάση. Να πάρουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και διεκδίκησης.

Να είμαστε παρόντες στη Γενική συνέλευση. Με τη συμμετοχή μας δυναμώνουμε το σωματείο.

Στις 21/10 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, όπου οι αποφάσεις-προτάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης θα μεταφερθούν και εκεί.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για την προσχολική αγωγή και φροντίδα
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας