Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τον αγών των υγειονομικών


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών και την απεργιακή τους κινητοποίηση την Τετάρτη 23/2 στην πύλη του του Νοσοκομείου Καρδίτσας στις 11πμ.

Γιατί αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας μαθητές και εκπαιδευτικοί, έμειναν πρακτικά αβοήθητοι να αγωνίζονται μόνοι για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία.

Γιατί η διαχείριση της πανδημίας δεν έχει πάψει στιγμή να είναι σκληρά αντιλαϊκή. Ο λαός γίνεται θυσία στο βωμό της κρίσης ενώ παράλληλα βρίσκουν την ευκαιρία να γκρεμίσουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Γιατί το “νέο ΕΣΥ” των συγχωνεύσεων τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων, των ΣΔΙΤ,  των απολύσεων και των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των αυξημένων πληρωμών των ασθενών είναι το ίδιο με το “νέο σχολείο” των κοινωνικών φραγμών, των συγχωνεύσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της κατηγοριοποίησης και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, της αναζήτησης χορηγών και λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κόντρα στο καθολικό και δωρεάν δικαίωμα στις σπουδές.

Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες δομές υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, νέες ΜΕΘ.

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση

Υγεία – Παιδεία ,  αναφαίρετα δικαιώματα για όλους και όχι εμπορεύματα για λίγους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στη Νίκαια Λάρισας η εκδήλωση παρουσίασης της ΠΑΚ Θεσσαλίας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό o Γενικός Πρόξενος της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη