Ειδήσεις

Στη Νίκαια Λάρισας η εκδήλωση παρουσίασης της ΠΑΚ Θεσσαλίας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου


Την πρώτη της πανθεσσαλική ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιεί η νεοσύστατη Προοδευτική Κίνηση Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ και ώρα 13:00 το μεσημέρι, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος.

Οι αγρότες για πρώτη φορά δέχονται μια πολλαπλή επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια των εισροών που οδηγεί στην ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, τα προβλήματα στην αγορά και τη διάθεση των προϊόντων τους. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί τη βιωσιμότητα της γεωργίας και του παραγωγικού κόσμου της υπαίθρου.

 

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, η 17μελή Συντονιστική Ομάδα Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης καθώς και τον προγραμματισμό δράσης το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα αναπτυχθεί και διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ειδικότερα της Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος όσες και όσοι  ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται  στην περιφέρεια Θεσσαλίας, με ενεργό συμμετοχή στα αγροτικά δρώμενα του τόπου καθώς και όσες και όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και το μέλλον του αγροτικού  χώρου και του αγροτικού κλάδου γενικότερα και θέλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας προς όφελος των συντελεστών της πρωτογενούς παραγωγής.

Παράλληλα, η 17μελή Συντονιστική Ομάδα Εργασίας, απευθύνει πρόσκληση σε όσες και όσους δραστηριοποιούνται και ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα στη Θεσσαλία και το επιθυμούν, να γίνουν μέλη της ΠΑΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να γίνει κάποιος μέλος της ΠΑΚ Θεσσαλίας, μπορεί να στείλει απλά και μόνο τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας και επάγγελμα)

  • είτε στο email της Κίνησης: pakthessalias@gmail.com,
  • είτε στο messenger της Σελίδας: Προοδευτική Κίνηση Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας στο facebook

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τον αγών των υγειονομικών