Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει την κινητοποίηση των αγροτών και τις μορφές πάλης (μπλόκο στον κόμβο ΔΕΛΤΑ-Ε65 της Καρδίτσας) που αυτοί αποφασίζουν.

Πέντε περίπου μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και οι αγροτικές οικογένεις στα καμποχώρια της Καρδίτσας βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες σε πολλά επίπεδα: Χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς εργαλεία, χωρίς υποδομές, με τα έξοδα να τρέχουν την ίδια στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα. Χωρίς σοδιά και χωρίς εισόδημα, φορτωμένες με χρέη στους εμπόρους και στους γεωπόνους και με το μέλλον να διαγράφεται μαύρο και άραχνο. Με την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος παραγωγής (λιπάσματα, συλλογή, πετρέλαιο, ρεύμα). Μιλάμε για τεράστια απώλεια εισοδήματος. Δόθηκαν κάποιες πενιχρές αποζημιώσεις αλλά είναι πολλοί ακόμη αυτοί που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ! Μάλιστα το προκλητικό είναι ότι κόβουν το ρεύμα σε πλημμυροπαθείς!!!

Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν στις αντιαγροτικές πολιτικές κυβερνήσεων και Ε.Ε. που έφεραν φτωχοποίηση, εγκατάλειψη καλλιεργειών και ξεκλήρισμα.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, για αναπλήρωση των εισοδημάτων τους. Για τιμές-εισόδημα που να καλύπτουν το κόστος ζωής των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Για να μείνουν στον τόπο τους, για να μη ξεριζωθούν από τα χωράφια τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας για να μείνει ζωντανός ο τόπος μας, για να ανατραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η ίδια πολιτική που στερεί από τον αγρότη ένα αξιοπρεπές εισόδημα, στερεί από τη νεολαία το δικαίωμα στις σπουδές, καταργεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, ευτελίζει με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και με μισθούς πείνας τους εκπαιδευτικούς.

Οι καθηγητές του νομού είμαστε παιδιά αγροτών κι έχουμε χρέος να μορφώνουμε τους μαθητές μας, αλλά και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δίκαιους αγώνες των πατεράδων τους.

Καλούμε τους αγωνιζόμενους αγρότες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη  25/1 στις 12μμ στην κεντρική πλατεία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας: Ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών είναι και δικός μας αγώνας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων με τους αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Καρδίτσας και Πολιτισμού