Ειδήσεις

ΕΛΜΕ: Τετάρτη 26/1-Ημέρα της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία


Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και η χώρα μας πληρώνει βαρύ το τίμημα, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. 113 νεκροί (νέο αρνητικό ρεκόρ) και 106 νέες διασωληνώσεις είναι ο εφιαλτικός απολογισμός της πανδημίας τη Δευτέρα 24/1.

Οι σκληροί δείκτες δεν δείχνουν την παραμικρή τάση ύφεσης κι αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας πλησιάζουν τις 23.000 ενώ τη Δευτέρα 24/1 τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ήταν 6.696.

Στην Καρδίτσα στις δυο βδομάδες λειτουργίας των σχολείων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις ανέρχονται σε 360 (294 μαθητές 58 εκπαιδευτικοί και 8 υπόλοιπο προσωπικό). Τα ανοικτά παράθυρα, τα δύο selftest εβδομαδιαίως και η ατομική ευθύνη, αποτελούν τη μόνη άμυνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στον ιό.

Είναι φανερό λοιπόν, πως το σχολείο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η υγεία των μαθητών και των καθηγητών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αφού μάλιστα προχώρησαν σε συγχωνεύσεις τμημάτων ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα καθώς κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας τροπολογία για τις άδειες ειδικού σκοπού, που προβλέπει 50% μειώσεις των μισθών για τους γονείς όσων παιδιών νοσούν από κορωνοϊό!

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η διαχείριση της πανδημίας δεν έχει πάψει στιγμή να είναι σκληρά ταξική. Ο λαός γίνεται θυσία στο βωμό της κρίσης ενώ παράλληλα βρίσκουν την ευκαιρία να γκρεμίσουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πρακτικά αβοήθητοι απέναντι στην πανδημία αγωνίζονται για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο απαιτούμε:

  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα! Να αποσυρθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία
  • Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
  • Να χορηγηθούν δωρεάν ασφαλή μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ)
  • Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια.
  • Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες δομές υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, νέες ΜΕΘ.

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση.

            Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 26 του Γενάρη, Ημέρα της Πανελλαδικής Δράσης για την υγεία, στις 12:30 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Έχει προκηρυχθεί Πανδημοσιουπαλληλική στάση εργασίας 12:00 – 15:00.

Προηγούμενο άρθρο Γυναικεία κινητικότητα στην αρχαία ελληνική μυθική σκέψη
Επόμενο άρθρο Δ. Μουζακίου: Παρατείνεται μέχρι 28/2 η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών