Ειδήσεις

Εμβολιασμός και ενημέρωση στη Μαύρικα από τη 2η ΤΟΜΥ Καρδίτσας


Με τη συμμετοχή της 2η ΤΟΜΥ Καρδίτσας εξελίσσονται οι έκτακτες δράσεις για τις υγειονομικές ανάγκες των ευπαθών ομάδων που προέκυψαν από τις πλημμύρες.

Με γνώμονα την πρόληψη ασθενειών και στο πλαίσιο εφαρμογής του υγειονομικού σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την Θεσσαλία, το πρωί της Πέμπτης 21/9/2023 ομάδα αποτελούμενη από την παιδίατρο κ. Ευαγγελία Κολοφωτιά , τη νοσηλευτρια του τμήματος κ. Ιωάννα Ραχμάνη και τις επισκέπτριες υγείας κ. Ασπασία Δανιήλ και Γεωργία Χριστοδούλου, βρέθηκε στον οικισμό της «Μαύρικας» στο Δήμο Καρδίτσας, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί για την ηπατίτιδα Α σε παιδιά Ρομά.

Στη δράση συμμετείχε το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Καρδίτσας με τη νοσηλεύτρια Βασιλική Λούκα και την κοινωνιολόγο Βασιλική Βασίλογλου μαζί με το διαμεσολαβητή Ρομά κ Μπαντή Γεώργιο με συντονισμό από την 5η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ.

Προ των εμβολιασμών, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συνομιλία με τους κατοίκους και τα παιδιά του οικισμού για το ζήτημα της εξάπλωσης των κουνουπιών και της πρόληψης από τυχόν κινδύνους.

Προτάθηκαν μέτρα καταπολέμησης και δόθηκαν οδηγίες σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων νόσου.

Οι δράσεις ενημέρωσης για την προφύλαξη από τα κουνούπια  θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα σε κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων συνεχίζονται οι περιοδείες του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας