Ειδήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων συνεχίζονται οι περιοδείες του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου


Τρείς κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης  ο νυν και εν νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας  κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε τις επισκέψεις στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που ήδη έχει ξεκινήσει με στόχο κυρίως να ενημερώσει για το έργο που έχει γίνει, για  τις θέσεις του Συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας» στον οποίο είναι επικεφαλής και ταυτόχρονα να ακούσει τους δημότες στα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την Πέμπτη από την Τ.Κ. Φράγκου όπου τον υποδέχθηκε ο νυν πρόεδρος κ. Θ. Σκούρας και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας καθώς και πλήθος κόσμου. Ο κ. Σκούρας εν συντομία έκανε ένα μικρό απολογισμό της θητείας του και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία και για το ενδιαφέρον που έδειξε για το χωριό. Επίσης κάλεσε όλους τους κατοίκους να στηρίξουν εκ νέου τον κ. Τσιάκο καθώς εξήγησε ότι ο νυν δήμαρχος στηρίζει όλες τις κοινότητες και πάντα έχει την πόρτα του ανοικτή. Ο Πρόεδρος παρουσίασε και τους υποψηφίους συμβούλους στην Τ.Κ. Φράγκου που είναι Καρασιώτα Ελένη, Κουρκούνας Βάϊος, Σαββάλας Θωμάς, Σκούρα Αικατερίνη, Σκούρα Ευαγγελία και Χαντζιάρας Μιχαήλ. Στη συγκέντρωση δεκάδες ήταν οι κάτοικοι που έδωσαν το παρόν για να ακούσουν τον δήμαρχο. Ακολούθησε επίσκεψη στην Τ.Κ. Μητρόπολης όπου τον δήμαρχο υποδέχθηκε ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός  σύμβουλος κ. Βάϊος Κουκουζέλης. Ο κ. Κουκουζέλης έκανε ένα μικρό απολογισμό της θητείας του και εξήγησε ότι πλέον ο ίδιος επιλέγει να αγωνιστεί για το χωριό του αλλά και για όλο το Δήμο, μέσα από την  υποψηφιότητα του στο κεντρικό ψηφοδέλτιο. Ακόμη έκανε χωριστή αναφορά στην πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε την Θεσσαλία λέγοντας πως το χωριό σώθηκε επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα η Κοινότητα, ο Δήμος Καρδίτσας και η Περιφέρεια προχώρησαν σε έργα που έφεραν αποτέλεσμα. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο για την εξαιρετική συνεργασία στη διάρκεια της τετραετίας.  Ακόμη πρόσθεσε πως ο δήμαρχος πάντα  έσπευδε μαζί και με τους αντιδημάρχους να επιλύσουν προβλήματα της Μητρόπολής. Τον δήμαρχο και τον απερχόμενο πρόεδρο πλαισίωναν  οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι Βαρσάμης Απόστολος, Γιαπαλής Νικόλαος, Καρκαλέτσου Στυλιανή, Κατσούγιας Βάϊος, Κωτούλα Αγγελική, Κωτούλας Ευάγγελος, Ντόβολου Αφροδίτη και Σβάνας Χριστόφορος. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων που έσπευσαν να ακούσουν τον δήμαρχο και να χειροκροτήσουν μετά τις ομιλίες τόσο τον κ. Κουκουζέλη όσο και τον κ. Τσιάκο.

Η περιοδεία έκλεισε στην Τ.Κ. Γεωργικό όπου ο χώρος που είχε επιλεγεί για τη συγκέντρωση αποδείχθηκε μικρός. Τον Δήμαρχο και εδώ υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι Αναγνωστοπούλου Αικατερίνη, Κουτσιούκης Φώτιος, Κρομμύδα Λαμπρινή, Κωστέλλος Απόστολος, Σακκάς Γεώργιος, Ταράτσαλος Θεόδωρος, Τασιόπουλος Νικόλαος και Τσιμουράκου Σοφία.

Στις ομιλίες του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στις κοινότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του, μίλησε για τα έργα που χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ και είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τα τοπικά στελέχη του συνδυασμού, καταρτίζεται ένα σχέδιο ενεργειών για τη νέα θητεία, μέσα από το οποίο θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε κάθε χωριό και αφορούν στο δημόσιο χώρο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον κυκλώνα Daniel λέγοντας ότι ήταν ένα απίστευτα ισχυρό φυσικό φαινόμενο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο για την περιοχή μας. Υπογράμμισε δε ότι ο Δήμος Καρδίτσας αντιμετώπισε τα λιγότερα προβλήματα σε επίπεδο Θεσσαλίας ενώ η πόλη της Καρδίτσας ήταν η μόνη που δεν πλημμύρισε. Μάλιστα εξήγησε πως το γεγονός ότι δεν είχαμε σημαντικές ζημίες, μας έδωσε το δικαίωμα να γίνουμε σημείο αναφοράς για την παροχή βοήθειας προς την περιοχή του Παλαμά και τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της, όπως και για αρκετές ακόμη περιοχές όπως η Φαρκαδόνα και τα γύρω χωριά  που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Ο κ. Τσιάκος επισήμανε ότι την ώρα που ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου, της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους έδιναν μάχη για να σωθεί η Καρδίτσα, κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται ως υποψήφιοι ή ως μέντορες υποψηφίων, ανέμεναν στα μπαλκόνια τους την πλημμύρα της πόλης για να την αποθανατίσουν με τα κινητά. Προφανής ο στόχος: Να κερδοσκοπήσουν πολιτικά ακόμη και πάνω στην όποια καταστροφή. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι τα όσα λέγονται για αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να κατασκευάσει ο δήμος, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, καθώς  ούτε ο Δήμος Καρδίτσας ούτε κανένας άλλος δήμος ανά την Ελλάδα είναι αρμόδιος για την κατασκευή αντιπλημμυρικών. Ωστόσο εξήγησε ότι το γεγονός πως η Καρδίτσα σώθηκε, αποδεικνύει ότι έγιναν αντιπλημμυρικά από αυτούς που έχουν την ευθύνη, δηλαδή την περιφέρεια και το κεντρικό κράτος, ανεξάρτητα αν το φαινόμενο ήταν τόσο ισχυρό που για κάποιες περιοχές τα ξεπέρασε. Ακόμη ο Δήμαρχος εξήγησε ότι πλέον η δημοτική αρχή δίνει τον καλύτερο της εαυτό για να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις για όσους επλήγησαν είτε στα σπίτια τους, είτε στις επιχειρήσεις, είτε στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Τέλος υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής αρχής και προσωπικά του ιδίου για τη νέα θητεία είναι μαζί με τα έργα που ήδη έχουν προγραμματιστεί και θα εκτελεστούν,  να υπάρξει μια νέα ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες πλημμύρες μέσα από την συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της Θεσσαλίας. Οι περιοδείες του υποψηφίου δημάρχου κ. Τσιάκου συνεχίζονται.

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού
Επόμενο άρθρο Εμβολιασμός και ενημέρωση στη Μαύρικα από τη 2η ΤΟΜΥ Καρδίτσας