Ειδήσεις

Ενημέρωση επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ για τον νέο εργασιακό νόμο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Παρουσίαση του νέου εργασιακού νόμου Ν. 5053/2023 και των αλλαγών που επιφέρει στην εργασιακή νομοθεσία»με τη συμμετοχή στελεχών διοίκησης, οικονομικών υπηρεσιών &τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο κος Αλέξιος Παπασταύρου, δικηγόρος εργατικού δικαίου και Partner στη Δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης – Βεκρής, με εμπειρία στον τομέα του εργατικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης  και η κα Κατερίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια του Τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα καίρια σημεία του νέου εργασιακού νόμου και για το νέο πλαίσιοπου διαμορφώνεται στις εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που καλούνται τα στελέχη των επιχειρήσεων να διαχειριστούν επιχειρησιακά τις μεταβολές που επιφέρει το νέο νομοθέτημα και το πλαίσιο στο οποίο καλούνται να προσαρμοστούν συνολικά οι διοικήσεις των επιχειρήσεων.

Ο ΣΘΕΒ θα συνεχίσει να υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, τόσο ενδοεπιχειρησιακά όσο και διεπιχειρησιακά,προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των στελεχών αυτών.

Προηγούμενο άρθρο Παναγιώτης Σβερώνης στο Ράδιο Ηχόραμα: Νέοι ποδηλατόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και ανακατασκευή πεζοδρομίων στο επίκεντρο
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο στην Καρδίτσα