Ειδήσεις

Παναγιώτης Σβερώνης στο Ράδιο Ηχόραμα: Νέοι ποδηλατόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και ανακατασκευή πεζοδρομίων στο επίκεντρο


Νέους ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας καθώς και ανακατασκευή των πεζοδρομίων περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Δήμου Καρδίτσας για το επόμενο διάστημα.

Αυτό αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Καρδίτσας Παναγιώτης Σβερώνης μιλώντας, το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, στο Ράδιο Ηχόραμα, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της μεγάλης εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων, ο κ. Σβερώνης τόνισε τα εξής:

«Ο σχεδιασμός του Δήμου Καρδίτσας είναι να γίνουν και άλλοι ποδηλατόδρομοι στο καινούργιο το ΒΑΑ, να προσθέσουμε και άλλους ποδηλατοδρόμους στο κέντρο της πόλης και να κάνουμε και άλλους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Η Ηρώων Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε και με ασφαλτόστρωση αλλά και με την εργολαβία του ποδηλατοδρόμου όπου ο εργολάβος έβαλε και τις διαβάσεις και τελειώνουν και οι δύο εργολαβίες. Και του ποδηλατοδρόμου και της ασφαλτόστρωσης».

 

Εργολαβία για τα πεζοδρόμια

«Έχουμε εργολαβία περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης και συνεργασία μαζί με το Open Mall, μια εργολαβία που θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου και αφορά το κεντρικό πεζόδρομο και τη Βάλβη και τη Δημοτική Αγορά, σε συνεργασία με την εργολαβία των πεζοδρομίων που σας ανέφερα προηγουμένως.

Θα γίνει ανάπλαση, ανακατασκευή των πεζοδρομίων τα οποία στο κέντρο της πόλης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

 

Παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους 20 δημοτικών γηπέδων

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στους αθλητικούς χώρους 20 δημοτικών γηπέδων, ο Αντιδήμαρχος τόνισε:

«Είναι μια παλιά εργολαβία, είναι πολλών χρόνων η εργολαβία, που αντιμετώπιζε πρόβλημα γιατί δεν είχαν αδειοδότηση τα γήπεδα.

Να ξέρετε ότι σχολικά κτίρια και γήπεδα κατασκευάζονταν παλιότερα χωρίς τις απαιτούμενες κατασκευαστικές άδειες.

Προσπεράσαμε αυτόν τον σκόπελο, αδειοδοτήσαμε τα γήπεδα και πάρα πολλά σχολεία ώστε να μπορέσουμε να κάμουμε και ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Έτσι τώρα, η εργολαβία φθάνει στην τελική της μορφή. Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά πυρασφάλεια και ανακατασκευή όλου του κεντρικού γηπέδου, του κολυμβητηρίου, του γηπέδου μπάσκετ και του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου αλλά και αρκετά γήπεδα σε χωριά που για να πάρουν άδεια και να γίνονται αγώνες θα έπρεπε να έχουν ασφαλή αποδυτήρια, περιφράξεις, φωτισμό. Αυτά τα περιγράφει η εργολαβία και θα ξεκινήσει άμεσα».

 

Ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Ερωτηθείς για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, όπου έχει ήδη ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος, ο Αντιδήμαρχος σημείωσε:

«Αυτό το έργο, όπως γνωρίζετε, είναι πάρα πολλών χρόνων. Είχε χαθεί το έργο το 2009. Τώρα είμαστε μια φάση πιο κάτω.

Το έργο έχει προσωρινό ανάδοχο πλέον. Είναι με ΣΔΙΤ. Με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ιδιωτική εταιρεία θα κατασκευάσει το έργο. Στις 6 Νοεμβρίου υπήρξε προσωρινός ανάδοχος. Θα κληθεί ο ανάδοχος για να καταθέσει τα δικαιολογητικά και θα προχωρήσει το έργο σε οριστικό ανάδοχο. Όπως γνωρίζετε, είναι απέναντι, το οικόπεδο αυτό των 10 στρεμμάτων, από το νοσοκομείο Καρδίτσας, στο οποίο θα γίνει και κυκλικός κόμβος για την πρόσβαση και στο Νοσοκομείο και στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Έτσι, πλέον, οι πολίτες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ασφάλειας για να μπορούν να εισέρχονται και στα δύο αυτά μεγάλα κτίρια».

 

Ανάπλαση Παυσιλύπου και πλατείας Πλαστήρα

Αναφορικά, τέλος, με το έργο ανάπλασης του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα και το που βρίσκονται οι διαδικασίες μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε σο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου, ο κ. Σβερώνης δήλωσε:

«Το έργο αυτό έχει δημοπρατηθεί τρεις φορές. Είναι ένα δύσκολο έργο γιατί είναι μελέτη-κατασκευή. Δεν είναι έργο κατασκευή μόνο. Είναι και μελέτη.

Εμείς έχουμε κάνει μια προμελέτη η οποία πήρε και έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δημοπρατήθηκε.

Τώρα ο ανάδοχος πρέπει να κάνει την κανονική μελέτη βάσει της προμελέτης η οποία θα βαθμολογηθεί ανάλογα με το πόσοι ανάδοχοι θα δώσουν προσφορά για το έργο από μια οχταμελή Επιτροπή η οποία θα βαθμολογήσει τη μελέτη που θα καταθέσει ο ανάδοχος.

Δώσαμε αυτή την επταήμερη παράταση γιατί είχαμε μια προσφορά αλλά για να διασφαλιστεί και το αδιάβλητο θέλαμε να έρθουν και άλλες εταιρείες, οπότε να έχουμε παραπάνω από μια εταιρεία την οποία θα βαθμολογήσουμε και θα επιλέξουμε για να κάνει αυτό το τεράστιο έργο των 8 εκατομμυρίων ευρώ».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Ανυφαντής στο Ράδιο Ηχόραμα: Ένα 30% με 40% των δικηγόρων θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο να φύγουν από το επάγγελμα
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ για τον νέο εργασιακό νόμο