Ειδήσεις

Ενημερωτική δράση για την Τρίτη ηλικία: Υγεία, Ψυχολογία, Διατροφή


Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας,  Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ  του Δήμου Καρδίτσας στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης συνεχίζει τις ενημερωτικές παρεμβάσεις στην κοινότητα Ρομά του Οικισμού “Μαύρικα” στοχεύοντας στην ένταξη της πληθυσμιακής ομάδας στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, καθώς και στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά σε συνεργασία με την Νοσηλεύτρια της δομής “Βοήθεια στο Σπίτι” της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου, κα Σταυρούλα Καρύδα, πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας εντός του οικισμού “Μαύρικα”  με θέμα: Υγεία -Ψυχολογία -Διατροφή.

Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται στην τρίτη ηλικία και οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσει ένα άτομο για την επίτευξη της πολυπόθητης μακροζωίας. Επιπλέον, έγινε αναφορά και στις πολυδιάστατες αλλαγές στη ζωή ενός ατόμου της τρίτης ηλικίας, οι οποίες φέρνουν το άτομο αντιμέτωπο με μια τεράστια ψυχολογική πρόκληση.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε λήψη και καταγραφή ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σφύξεων, σακχάρου, οξυγόνου και χοληστερόλης) από τις Νοσηλεύτριες που συμμετείχαν στη δράση.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το από το Ευρωπαϊκό  Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Τέλιου για το Ειδικό Σχολείο
Επόμενο άρθρο Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας