Ειδήσεις

Ενημερωτική Δράση Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου στο Δημοτικό Σχολείο Κέδρου


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων ¨ υλοποίησε δράση με τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου» στο Δημοτικό σχολείο Κέδρου, μετά από πρόσκληση της  Δ/ντριας, κ. Λυκοπούλου Μάγδας.

Η κα. Σαλταγιάννη Ελένη, Ειδική Παιδαγωγός  του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων επισκέφτηκε το σχολείο την Τρίτη 16/5/2023. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε συνολικά σε 11 μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου και σε 6 μαθητές  του Νηπιαγωγείου παρουσία και της Προισταμένης του Νηπιαγωγείου κας Παρασκευά Αναστασίας.  Η εκπαίδευση των παιδιών στη θεματική του σχολικού εκφοβισμού μπορεί να προσφέρει πολύπλευρα οφέλη στις γνώσεις, στις στάσεις, στις δεξιότητες και στην συμπεριφορά των παιδιών. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν παρουσίαση σε PowerPoint διάφορων μορφών εκφοβισμού και εντόπισαν παραδείγματα μορφών βίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν βίντεο παιδιών που βιώνουν φαινόμενα εκφοβισμού.

Τέλος, τους δόθηκε Φύλλο Εργασιών στο οποίο οι μαθητές/τριες διέκριναν τα είδη εκφοβισμού και ποια μορφή συμπεριφοράς αποτελεί ή όχι εκφοβισμό.

 

 

 

 

 

Παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου έγινε  και μία  παρουσίαση με θέμα: «Η θέσπιση ορίων στη συμπεριφορά των παιδιών». Τα όρια υπάρχουν παντού και αφορούν όλους μας.

Τα όρια δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει με τους συνανθρώπους του, όπου έχει τη δυνατότητα να αντλεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ασφάλεια για να μπορεί να εξελίσσεται και να δημιουργεί.

Το πρώτο περιβάλλον μέσα στο οποίο το παιδί θα εκπαιδευτεί στην τήρηση των ορίων είναι η οικογένεια.

Ευχαριστώ θερμά την Δ/ντρια  του Δημοτικού σχολείου Κέδρου, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές/τριες για την άψογη συνεργασία τους, την ενεργό τους συμμετοχή και πάνω από όλα την θετική τους διάθεση.

 

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Μπουκουβάλας: Ρήξη για να έχουμε ζωή
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου