Ειδήσεις

Γιώργος Μπουκουβάλας: Ρήξη για να έχουμε ζωή


Με καθαρή τη συνείδησή μας σας ζητάμε να μας στηρίξετε εκλογικά, γιατί κρατήσαμε αλώβητο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, μένοντας πιστοί στο μεγάλο δημοψηφισματικό ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στις 5 Ιουλίου 2015, χωρίς να υπολογίζουμε κυβερνητικές, βουλευτικές και κομματικές καρέκλες.

Δεν υποταχτήκαμε, δεν συμβιβαστήκαμε, δεν προσκυνήσαμε το εγχώριο και διεθνές οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Εχουμε τεράστια και διαχρονική αγωνιστική προσφορά, πολιτική για την ενότητα όλης της Αριστεράς και εναλλακτική πρόταση.

Στα ψηφοδέλτιά μας μπορούν να δουν τον εαυτό τους οι νέοι/ες που εξεγείρονται, αλλά και οι μεγαλύτεροι που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες.

Καλούμε τον αριστερό προοδευτικό κόσμο, τη νεολαία, τον κόσμο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 να στηρίξει εκλογικά το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, για να μείνει ζωντανή η ελπίδα της ανατροπής και της αλλαγής.

Για να έχουν οι αγώνες του λαού και τη νεολαίας φωνή στη Βουλή, για να αποκτήσουν νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή τους. Για να βάλουμε φραγμό σε αυτοδύναμες, ή ισχυρές μνημονιακές κυβερνήσεις συνεργασίας. Για ισχυρή κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση σε αντικοινωνικές πολιτικές, όποια κυβέρνηση κι αν τις εφαρμόζει μετεκλογικά. Για πρώτη φορά ρήξη με τις εγχώριες και διεθνείς καθεστωτικές δυνάμεις, που έχουν φυλακίσει τον λαό μας στη φτώχεια και τη νεολαία σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Να μην χαραμιστεί η οργή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουν τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ούτε άσκησαν πραγματική αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ούτε αντιπαράθεσαν σε αυτές μία εναλλακτική πρόταση φιλολαϊκής διεξόδου. Κινήθηκαν και κινούνται στα ίδια πολιτικά πλαίσια με τη ΝΔ, αφού όλοι μαζί ψήφισαν, εφάρμοσαν, στήριξαν και στηρίζουν πολιτικά τις μνημονιακές δεσμεύσεις λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων έναντι των δανειστών μέχρι το 2060.

Απέναντι στην συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που είναι εκλογική συνεργασία των ΜΕΡΑ 25, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών, επιμένει ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς. Αναδεικνύει ένα εναλλακτικό φιλολαϊκό πρόγραμμα ρήξης, ανατροπής και ελπίδας, που θέτει στο επίκεντρο τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης του λαού (ακρίβεια και ενεργειακή κρίση, στεγαστική κρίση, διάλυση του ΕΣΥ κλπ) και προτείνει ριζοσπαστικές, αποτελεσματικές και πειστικές λύσεις για αυτά. Λύσεις, που συνδέονται με την αμφισβήτηση του δόγματος της ΤΙΝΑ (δεν υπάρχει εναλλακτική) και του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος και με βαθύτερες ρήξεις με τη λιτότητα, τον ευρωμονόδρομο και τη μονομερή πρόσδεση στον ΑμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό. Βασικοί άξονές του είναι:

  • Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας.Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ.
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στον δανεισμό και στις συναλλαγές: Σπάσιμο του τραπεζικού μονοπωλίου στις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω της ίδρυσης Δημόσιου Συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών.
  • Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας.Επαναφορά των Συλλογικών Σύμβάσεων εργασίας.
  • Διεκδίκηση βαθιάς διαγραφής δημοσίου χρέους.Κούρεμα χρεών των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών. Παύση κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή»,ίδρυση δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.

 

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                                                                              ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

     ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   ΜΕ ΤΟ  ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Μπαϊρακτάρη
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική Δράση Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου στο Δημοτικό Σχολείο Κέδρου