Ειδήσεις

Ενισχυμένος στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Α.Σ. Καρδίτσας Ιαπωνική


Την προετοιμασία του για την απαιτητική εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ mateco, το Σάββατο (5:15 μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ.

Η ομάδα της  Καρδίτσας, με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και ρεαλισμό, γνωρίζει τη δυσκολία της αποστολής της και τη δυναμική του αντιπάλου, ιδίως όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του. Το παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της StoiximanBasketLeague, η οποία αποτελεί την τελευταία για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος. Στο πρώτο μισό της σεζόν, οι «κυανόλευκοι» αγωνίστηκαν μόλις δύο φορές μπροστά στο κοινό τους, καταφέρνοντας απέναντι στο Λαύριο να πανηγυρίσουν τη μοναδική νίκη που έχουν μέχρι στιγμής στη συγκομιδή τους.

Έτσι, λοιπόν ο ένατος φετινός αγώνας μακριά από την Καρδίτσα έρχεται απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος την Τετάρτη κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του με πλεονέκτημα έδρας στα play-in για την πρόκρισή του στους «16» του BasketballChampionsleague. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού, έχει και φέτος τον στόχο εισόδου στην τετράδα του πρωταθλήματος και παρότι ανανέωσε σημαντικά το ρόστερ της, κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική της. Με τον «αειθαλή» και φυσικό αρχηγό του, Βαγγέλη Μαργαρίτη αλλά και τον Νίκο Τσιακμά να είναι οι μοναδικοί αθλητές που παρέμειναν στο δυναμικό του «Δικεφάλου του Βορρά» σε σύγκριση με πέρυσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επανένταξε τους Μιχάλη Τσαϊρέλη, Σταύρο Σχίζα στο ενεργητικό της, ενώ απέκτησε επίσης τους Νίκο Αρσενόπουλο από τον Ιωνικό και Άρη Σωτηρίου από τους AdelphiPanthers (NCAA2). Σε ό,τι αφορά στους ξένους, ο Κένταλ Σμιθ είναι ο μοναδικός που διαθέτει πρότερη εμπειρία από την BasketLeague, έχοντας αγωνιστεί στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ επίσης αποκτήθηκαν οι Αμερικανοί Τζάστιν Άλστον, Μάικλ Γκίλμορ, ΤζαμάνιΜακΝίς, Άντριου Χάρισον, ο Ισλανδός ΈλβαρΦρίντρικσον και ο Λιθουανός ΛαουρίναςΜπελιάουσκας, ο οποίος θριάμβευσε στο διαγωνισμό τριπόντων του πρόσφατου AllStarGame στην Καρδίτσα.

Από την πλευρά του, ο Α.Σ.Κ. έχει κάνει προσπάθεια ανασύνταξης, διαθέτει πλέον στο ενεργητικό του τους Τέβιν Μακ, Ρέι ΜακΚάλουμ, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και δουλεύει καθημερινά με τρόπο που θα του επιτρέψει να ανταπεξέλθει στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, η διάρθρωση της φετινής BasketLeague -με τη δημιουργία γκρουπ σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ, μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας της σεζόν- αυξάνει τον ανταγωνισμό, ενώ δημιουργεί ταυτόχρονα ευκαιρίες για ανατροπές και περισσότερη δράση.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος και οι συνεργάτες του ολοκλήρωσαν τα πλάνα τους για το συγκεκριμένο ματς και η αποστολή της ομάδας αναχωρεί την Παρασκευή για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διανυκτερεύσει.

Ο αγώνας έχει οριστεί για το Σάββατο στις 5.15 μ.μ. στο PAOK SportsArena και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3. Διαιτητές ορίστηκαν οι κ.κ. Βασίλης Πιτσίλκας από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, Ιωάννης Αγραφιώτης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Στρέμπας από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. το Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ – Απόλλων Πάτρας

Η έναρξη του β’ γύρου επιφυλάσσει ένα ματς σπουδαίας αγωνιστικής και βαθμολογικής σημασίας για τον Α.Σ.Κ., ο οποίος υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας Carna στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης». Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης της 5 μ.μ. (αντί για 7 μ.μ.), μετά από απόφαση του ΕΣΑΚΕ και αποτελεί την τελευταία των «κυανόλευκων» για το 2023.

Η διάθεση των εισιτηρίων για το συγκεκριμένο αγώνα έχει ξεκινήσει, με την προπώληση να γίνεται τόσο στα γραφεία της ομάδας (οδός Σταμούλη 3, ισόγειο), όσο και ηλεκτρονικά μέσω του www.ticketmaster.gr.

Προηγούμενο άρθρο Ευχές του δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου για τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθρο Ευχές Βουλευτή Γιώργου Κωτσού για τα Χριστούγεννα