Ειδήσεις

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας: Κάτω τα χέρια από την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΚΥΝΚ καταγγέλλει τη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)Ρέτζιου Αφροδίτης, η οποία στις 28/11 οδηγείται σε δίκη με εργαλείο το νόμο Χρυσοχοΐδη, δηλαδή το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της  ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον συνθλίβει καθημερινά. Στο στόχαστρο βρίσκονται συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους με στόχο να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου».

Δεν είναι τυχαίο ότι, παράλληλα με την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, είναι σε εξέλιξη προανάκριση σε βάρος και μελών της Ένωσής μας.  Έχουν συρθεί για να δώσουν  «εξηγήσεις» στον ανακριτή ο τέως πρόεδρος, Κώστας Αθανασίου,  και ο  τέως γραμματέας, Γάζος Έκτορας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας (νυν πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ), επειδή διέπραξαν «το έγκλημα» να καλούν σε συμμετοχή στις συμβολικές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου το 2020.

Κατά τα άλλα ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να δικαιολογήσει το κυβερνητικό όργιο καταστολής, την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών, που είχαν τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, είχε το θράσος να κατηγορήσει τους διαδηλωτές γιατί έδειχναν «αντικοινωνική συμπεριφορά και περιφρόνηση γι’ αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία».

Και τώρα σέρνουν στα δικαστήρια, με τον χουντικής έμπνευσης νόμο Χρυσοχοϊδη για την απαγόρευση των συναθροίσεων, αυτούς που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία.

Ο ίδιος νόμος αξιοποιήθηκε και για την απρόκλητη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά, γκλομπς και αύρες σε βάρος φοιτητικών συλλόγων στις 17/09 με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων φοιτητών.

Η κυβέρνηση που στέλνει τις δυνάμεις κρατικής καταστολής να δέρνει τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, τους μελλοντικούς μας συναδέλφους, να συλλαμβάνουν τους απεργούς της Μαλαματίνας και να φυλάνε την επιχείρηση του αφεντικού τους, που μας ανακοινώνει ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει υπό παρακολούθηση, τώρα αρχίζει να στήνει και “διαδηλωτοδικεία”.

Η  τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας  και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς μας , για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ώρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου

και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου!

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλης της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέες ρυθμίσεις για τη μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών