Ειδήσεις

Έντονες διαμαρτυρίες και προσαγωγές για τα αιολικά


Έντονες είναι οι αντιδράσεις οργανώσεων και πολιτών κατά της εγκατάστασης αιολικών στον Τύμπανο Αργιθέας. Το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η μεταφορά των αιολικών με φορτηγά πυροδότησε ακόμα πιο έντονες διαμαρτυρίες οι οποίες έφθασαν τελικά μέχρι τον Εισαγγελέα.

Ειδικότερα, την  περασμένη Κυριακή ομάδα πολιτών βρέθηκε στον Τύμπανο προκειμένου να διαδηλώσει ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, ανταποκρινόμενο σε σχετικό κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Καρδίτσας.

Εκεί υπήρξαν επεισόδια που οδήγησαν σε έξι προαγωγές.

Οι διαμαρτυρόμενοι το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκαν έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Οι τέσσερις από τους έξι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν, κρατήθηκαν και τη Δευτέρα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Έξω από τα Δικαστήρια Καρδίτσας είχε συγκεντρωθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη και αρκετοί πολίτες για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους.

Η κινητοποίηση έγινε, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Τροχαία από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου, όταν και θα γίνεται προγραμματισμένη διέλευση βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν τμήματα των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας, μέσω του οδικού δικτύου Λάρισας – Τρικάλων – Μουζακίου.

Από την πλευρά του, το οργανωμένο κίνημα θα δώσει ξανά απάντηση στην μαζική σύσκεψη των φορέων, το Σάββατο 30/7 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου αποφασίζοντας πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

  • Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα
    • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας
    • Καμία δίωξη όλων όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση όσων μας ανήκουν
    • Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται

 

Προηγούμενο άρθρο Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας ΚΚΕ: Πρόκληση για τους αυτοαπασχολούμενους τα νέα χρέη που τους φορτώνει η κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο Καταγγελία για την αστυνομική βία και τις μεθοδεύσεις τους στον Τύμπανο